23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSUA cer Israelului să protejeze civilii din Fâşia Gaza

SUA cer Israelului să protejeze civilii din Fâşia Gaza

SUA cer Israelului să protejeze civilii din Fâșia Gaza în timpul operațiunilor militare desfășurate în regiune după ce peste 570 de persoane, dintre acre majoritatea civili, și-au pierdut viața în timpul ofensivei declanșate acum două săptămâni.

"Ne-am dori ca israelienii să ia măsuri mai importante pentru a asigura protecţia civililor", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit Mediafax.

Reafirmând dreptul Israelului la "apărarea propriilor cetăţeni", Earnest a apreciat drept "inacceptabil ca (mişcarea palestiniană) Hamas să continue să lanseze rachete în direcţia civililor israelieni".

"În acelaşi timp, vrem să ne asigurăm că Israelul face tot posibilul pentru a fi la înălţimea propriilor cerinţe privind protejarea civililor nevinovaţi", a continuat el.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat luni că secretarul de Stat, John Kerry, va încerca să obţină la Cairo un armistiţiu "pentru protejarea vieţilor civililor nevinovaţi, atât în Fâşia Gaza, cât şi în Israel", mai scrie Mediafax.

Cel puţin peste 570 de civili au fost ucişi, iar peste 3.350 răniţi în 14 zile de ofensivă israeliană, cea mai sângeroasă de la operaţiunea "Plumb Topit", în 2009.

De partea israeliană, pierderile sunt în principal în rândurile armatei, 25 de militari fiind ucişi de la începutul ofensivei terestre, la 17 iulie.

Cele mai citite

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă