18.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialStudiu GfK: Românii sunt săraci, dar iubăreţi

Studiu GfK: Românii sunt săraci, dar iubăreţi

Mai bine de jumătate dintre românii utilizatori de internet sunt îndrăgostiţi, iar trei sferturi dintre ei se îndrăgostesc de persoane care au o situaţie financiară similară cu a lor sau mai proastă, afirmă un studiu online realizat de GfK România, dat joi publicităţii şi preluat de Agerpres.

Dragostea este fulgerătoare pentru internauţi, dat fiind că mai mult de o treime dintre ei s-au îndrăgostit la prima vedere, bărbaţii fiind mai iubăreţi. Aceştia au tendinţa de a se îndrăgosti mai des la prima vedere decât femeile.

Peste 50 la sută dintre repondenţi au spus că sunt îndrăgostiţi şi în prezent, iar persoana iubită poate fi întâlnită la serviciu, la şcoală sau printre prieteni sau cel puţin aşa afirmă că au făcut 60 la sută dintre cei chestionaţi de GfK România.

Pe de altă parte, 19 la sută dintre internauţi susţin că s-au întâlnit din întâmplare, cei mai mulţi dintre aceştia în cluburi sau la petreceri. Pentru tinerii cu vârste între 18-24 de ani, internetul reprezintă o modalitate de a cunoaşte dragostea, în vreme ce pentru internauţii cu vârste peste 35 de ani, recomandarea prietenilor sau a rudelor este o opţiune mai bună.

Utilizatorii de internet se îndrăgostesc din motive diverse, iar 33 la sută pun pe primul plan legătura emoţională creată, pentru 19 la sută este importantă personalitatea persoanei iubite, atenţia sau grija pe care i-o acordă (15 la sută). Mai surprinzător este că numai 9 la sută dintre respondenţi declară că este important aspectul fizic al persoanei de care se îndrăgostesc şi majoritatea dintre aceştia sunt bărbaţi.

Inteligenţa şi simţul umorului îi fac pe jumătate dintre utilizatorii de internet să se îndrăgostească, urmate de bunătatea sufletească şi sinceritate. A fi la modă este apreciat de tinerii cu vârste între 15 şi 17 ani, în timp ce pentru nivelul celorlalte segmente de vârstă sunt mai importante seriozitatea şi echilibrul celuilalt.

Femeile declară că pun mare preţ pe simţul umorului de care dă dovadă partenerul iar acesta trebuie să mai inspire şi încredere, pe când bărbaţii se îndrăgostesc mai des de femei elegante, cu stil, ambiţioase şi hotărâte, dar totuşi sensibile.

Indiferent de vârstă şi sex, situaţia financiară nu este un criteriu de selecţie – trei sferturi dintre români se îndrăgostesc de persoane care au o situaţie financiară similară cu a lor sau mai proastă.

Ca modalităţi de cucerire, pentru mai mult de 60 la sută dintre bărbaţi a o face să râdă şi a-i face complimente alesei lor reprezintă cele mai uzitate metode, în vreme ce femeile sunt mai centrate pe propria persoană, acordând mai multă atenţie aspectului lor fizic şi modului în care se îmbracă. Un sfert dintre femei încearcă să îşi cucerească partenerul prezentându-l prietenilor, în timp ce aproximativ 40 la sută dintre bărbaţi le conduc acasă după întâlnire şi le oferă cadouri simbolice.

Pentru 79 la sută dintre respondenţi, zicala ‘Dragostea durează trei ani’ nu este reală şi sunt convinşi că dragostea durează mai mult de atât. Odată cu înaintarea în vârstă, sentimentul că sunt îndrăgostiţi îşi creşte longevitatea (dacă în adolescenţă durează câteva luni, la maturitate ajunge la peste 10 ani). Peste 6 la sută dintre cei cu vârste între 25 şi 34 sunt îndrăgostiţi în momentul de faţă, iar 40 la sută dintre ei caută un partener cu o personalitate diferită de a lor.

Internauţii s-au îndrăgostit în medie de trei ori până acum, însă există şi un procent mic (5 la sută) care susţin că nu s-au îndrăgostit niciodată.

Studiul online a fost realizat de GfK România pe o populaţie de 700 respondenţi, cu vârste între 18 şi 54 de ani, atât din mediul urban, cât şi rural, cu o eroare de eşantionare de 3,7 la sută.

GfK România a fost fondată în 1992 şi este parte integrantă a Grupului GfK, care funcţionează din 1934. Grupul GfK are azi mai mult de 150 de sucursale în 100 de ţări de pe cinci continente.

Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă