15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialSTUDIU: Ce se caută într-un telefon găsit. Atenţie la poze şi la...

STUDIU: Ce se caută într-un telefon găsit. Atenţie la poze şi la conturi bancare

Un sondaj “momeală” a arătat că persoanele care găsesc un telefon pe stradă nu rezistă tentaţiei de a căuta prin poze, datele bancare şi doar jumătate vor încerca să înapoieze telefonul, conform Daily Mail.

Peste 96% dintre persoane se vor loga pe conturile de socializare de pe telefon, iar 43% vor încerca să acceseze conturile bancare online.

Firma de securitate Symantec a lăsat drept momeală  50 de telefoane mobile în stradă. Telefoanele aveau instalate aplicaţii ca “Private Pix”, “Online Banking” şi “Corporate Email”. Aplicaţiile nu conţin date reale, dar semnalează firma când sunt utilizate telefoanele “pierdute”.

“Telefoanele au fost lăsate în locuri publice: în lifturi, mall-uri, restaurante si în transporturi publice. Apoi am aşteptat să vedem ce se întâmplă”, a declarat firma pe un blog.

Studiul a arătat că nu doar pozele, conturile de pe reţelele sociale şi mail-urile sunt verificate, ci mai mult de jumătate dintre persoanele care găsesc un telefon străin încearcă să acceseze conturile bancare, au explicat reprezentanţii firmei.

“Oamenii sunt curioşi, iar când tentaţia e prea mare au tendinţa de a muşca din măr”, au mai spus  angajaţii Symantec.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă