14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialStudent tunisian, declarat IDEZIRABIL pe teritoriul României. Vezi ce a a făcut

Student tunisian, declarat IDEZIRABIL pe teritoriul României. Vezi ce a a făcut

Un cetăţean tunisian, care desfăşura activităţi ce pun în siguranţă securitatea naţională nu va mai avea voie să intre în România timp de 15 ani. El a fost declarat idezirabil şi urmează să fie expulzat, potrivit parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre un student tunisian, pe care SRI îl monitoriza din anul 2012.

Acesta avea legături cu Al-Qaida şi desfăşura activităşi de promovare a unor curente extremist-teroriste, precum şi activităţi de recrutare de adepţi ai Jihadului, potrivit SRI. Pentru a desfăşura aceste activităţi, tunisianul folosea tehnici complexe de criptare a comunicaţiilor.

Curtea de Apel Bucureşti a admis şi a dispus, joi, declararea ca indezirabil a persoanei respective.

”Curtea de Apel Bucureşti, la data de 21 august, în urma propunerii formulate de SRI- autoritatea română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru a aprecia asupra dispunerii de declarare ca indezirabil a unei persoane de cetăţenie tunisiană pe o perioadă de 15 ani, pentru considerente de securitate naţioonală şi luării în custodie publică până la punerea în executare a îndepărtării de pe teritoriul României.

Curtea de apel Bucureşti a admis sesizarea şi a dispus declararea ca indezirabil a persoanei în cauză şi luarea în custodie publică până la îndepărtarea acesteia din ţară”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit B1TV, acesta a fost găsit vinovat că finanţa, cel mai probabil prin afacerile deschise în România, persoane cu legături directe sau indirecte cu grupări puternice din lumea arabă.

Alte atentate la siguranţa naţională

Aceasta nu este prima persoană care a atentat la siguranţa naţională. În 2012, Hassime Mohamed Amine, un cetăţean tunisian în vârstă de 30 de ani, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Tunisianul promova pe internet ideologii ale unei mişcări extremiste, afiliată la ideologia grupării teroriste Al Qaeda.

pe 26 octombrie 2012, doi cetăţeni afgani au fost expulzaţi din aceleaşi motive, în urma unor acţiuni antiteroriste ale SRI. Zazai Anwar Sadat şi Kharouti Muhammad Sadiq au fost expulzaţi, fiind declaraţi indezirabili pe o perioadă de 15 ani.

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă