17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSteaua, in razboi cu MApN pentru stadion

Steaua, in razboi cu MApN pentru stadion

Pe langa adversarele obisnuite din Liga I, Steaua a mai identificat un inamic, Ministerul Apararii Nationale. Echipa ros-albastra joaca meciurile de acasa pe stadionul Ghencea in baza unui contract de inchiriere cu MApN, potrivit caruia trebuie sa achite lunar in jur de 21.000 de euro.

Cei 300.000 de euro pe care Steaua trebuie sa-i plateasca anual reprezinta o suma uriasa fata de ceea ce sunt nevoite sa achite restul cluburior din primul esalon fotbalistic autohton. "Am aflat ca eu platesc lunar chirie dubla fata de toate celelalte echipe la un loc. Am facut investitii de milioane de euro la stadion, iar ei ma pun sa platesc sute de mii de euro pe an chirie. Ce detine ministerul? Niste ruine. Stadionul e al meu. E baza mea. Eu am facut tot pe acolo. Sunt ale mele. Nocturna, scaunele sunt ale mele. Pentru ce sa le platesc chirie, cand ei detin doar ruine. Am bagat vreo cinci milioane de euro ca sa fac parcare, ca ne faceam de ras in Liga Campionilor. Eu le dau 300.000 de euro pe an, dar tot ei sunt proprietari", a spus patronul Stelei, Gigi Becali.
seful ros-albastrilor are un as in maneca pe care vrea sa-l foloseasca acum. "Activam datoria pe care o are Becali de sapte ani, de la AVAS. Ei imi cer mie 300.000 de euro pe an, dar vreu sa reactivam datoria pe care o au ei fata de mine. Un milion de euro", a precizat Becali.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a lansat o ipoteza uimitoare, spunand ca ministrul Apararii, Gabriel Oprea, doreste sa prea pachetul majoritar al Stelei, pentru 20 de milioane de euro. Patronul gruparii din Ghencea l-a contrazis insa afirmand ca nu exista nici o oferta pentru cumpararea Stelei. "Daca Gabi Oprea avea 20 de milioane sa cumpere Steaua, nu mai era ministrul Apararii, era presedinte. Totul este o tampenie. Nu am gajat nici un palat si nu exista nici o oferta pentru a cumpara Steaua. Eu nu am vrut sa cersesc la Gabi Oprea pentru ca nu-mi place sa ma injosesc. Iordanescu mi-a spus ca nu are forta financiara sa tina Steaua. Mi-a spus ca nici daca i-o dau gratis nu o ia nimeni", a spus Becali.

» Suma de 300.000 de euro pe an nu a fost negociata intre cele doua parti, ci a fost impusa de minister. Jumatate din banii pe care clubul de fotbal ii plateste pentru chirie se duc la bugetul de stat, in timp ce cealalta jumatate merge catre Clubul Sportiv Steaua, fiind sustinute astfel financiar sectii precum cea de rugby, judo sau canotaj.

Cele mai citite

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...
Ultima oră
Pe aceeași temă