30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialSteaua bate in Giulesti dupa un meci fantastic

Steaua bate in Giulesti dupa un meci fantastic

Steaua a reusit aseara sa invinga pe Rapid, in Giulesti, in marele derby al etapei a 24-a a Ligii I la fotbal, luand o optiune foarte importanta in a ocupa, la finalul campionatului, locul secund in clasament si a merge in preliminariile Ligii Campionilor. Steaua mai are de luptat cu CFR Cluj pentru aceasta pozitie dar, cel putin dupa acest rezultat de aseara, se pare ca Rapid a iesit din lupta.
Meciul din Giulesti a fost fantastic, iar desfasurarea ostilitatilor a pus pe jar pe toata lumea. Steaua a condus cu 1-0 si 2-1, Rapid revenind de fiecare data. Pe final, oaspetii au dat din nou lovitura si au preluat conducerea cu 3-2, scorul fiind pecetluit de tanarul Ochirosii. Rapid, epuizata dupa cursa de urmarire care a durat tot meciul, a trebuit sa iasa invinsa de pe teren, iar Razvan Lucescu incepe sa isi vada periclitat postul de tehnician al (inca) vicecampioanei.
Steaua a deschis scorul in minutul 21, prin francezul Thereau, care a beneficiat de o balbaiala a apararii gazdelor si l-a "executat" din doua miscari pe Coman. Rapid a revenit, a atacat si a egalat in minutul 40, prin Ionel Ganea, care a punctat si el dupa o faza aproape identica cu cea din care Steaua deschisese scorul: 1-1 la pauza.
Rapid a fortat victoria in repriza secunda, cand atacantul Viorel Moldovan a intrat in locul mijlocasului Emil Dica. Degeaba. Steaua a marcat pentru 2-1 la o grava eroare a lui Coman, in minutul 58, Vali Badea profitand de eroarea portarului nationalei. Sub presiunea tribunelor aproape complet alb-visinii (numai cateva zeci de stelisti au ajuns in Giulesti, restul protestand prin neprezentare fata de modul cum sunt tratati fanii ros-albastri de catre jucatori si conducere), Rapid a egalat din nou la o faza confuza, cu Moldovan trimitand in fata portii din "foarfeca" si Zicu impingand mingea in plasa. Era minutul 66 si se parea ca Rapid va da si lovitura de gratie.
Numai ca, paradoxal, golul a venit din nou in poarta gazdelor! Iar o eroare defensiva, Vali Badea speculeaza din nou, il culca la pamant pe Coman, iesit aiurea, centreaza in fata portii si Ochirosii reuseste golul unei victorii de senzatie! Era minutul 84 si Rapid nu a mai putut reveni din nou pierzand meciul cu 3-2.
Steaua invinge dupa opt luni in deplasare si pare relansata in cursa pentru locul 2. Etapa viitoare vine meciul Steaua-Dinamo si, daca elevii lui Olaroiu castiga, ajung la 9 puncte de actualul lider, cu 9 etape inaintea finalului! Sa mai fie posibil ceva?

Cosmin Olaroiu era ultimul antrenor care castigase in Giulesti, 3-0 acum trei sezoane, pe cand era la Poli Timisoara.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

UNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia, în risc de sărăcie şi excluziune socială

UNICEF a pregătit o serie de activități distractive și educative pentru copii și părinți, oferindu-le oportunitatea să se bucure împreună și să învețe lucruri...

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...
Ultima oră
Pe aceeași temă