16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialSRI: Recursul palestinienilor suspectaţi de legături teroriste a fost respins. Cei 8...

SRI: Recursul palestinienilor suspectaţi de legături teroriste a fost respins. Cei 8 vor fi expulzaţi

Recursul celor opt palestinieni suspectaţi de către SRI de legături cu entităţi asociate terorismului şi luaţi în custodie publică a fost respins, urmând îndepărtarea lor de pe teritoriul naţional, informează SRI, citat de Mediafax.

“La data de 25 septembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul înaintat de cei opt etnici palestinieni suspectaţi de către SRI de legături cu entităţi asociate terorismului internaţional şi luaţi în custodie publică de către statul român la data de 24 august. Prin această hotărâre, rămâne definitivă sentinţa civilă emisă de Curtea de Apel Bucureşti, prin care s-a hotărât declararea ca persoane indezirabile pe o perioadă de 15 ani, urmând îndepărtarea lor de pe teritoriul naţional”, se arată într-un comunicat al SRI.

Serviciul reamintesşte că cele opt persoane au ajuns în România şi au încercat să se stabilească în diferite zone ale ţării utilizând filierele de migraţie ilegală cu punct de plecare în zona Orientului Mijlociu.

“Intenţia acestora era identificarea posibilităţilor de constituire în ţara noastră a unei eventuale structuri de sprijin ce putea fi accesată de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional. Prin această acţiune, Serviciul Român de Informaţii, ca autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, împreună cu instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului şi partenerii externi, este implicat activ în prevenirea şi combaterea ameninţărilor pe profil antiterorist”, se mai precizează în comunicat.

Serviciul Român de Informaţii a cerut Parchetului Curţii de Apel Bucureşti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, “din motive de securitate naţională”, fiind suspectate de “acţiuni subversive” în favoarea unor grupări teroriste.

Propunerea a fost formulată de SRI – Autoritatea Română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, informează, vineri, într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

La data de 22 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, a sesizat Curtea de Apel Bucureşti “pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională”.

“În cauză au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale”, a precizat sursa citată.

Astfel, în perioada aprilie – august 2012, cele opt persoane au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire în România a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migrare ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional, menţionează Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Cele mai citite

VIDEO. Misha Miller, tânăra care scoate hit după hit, despre viața personală: “Nu m-am gândit la nuntă!”

Misha Miller, tânăra care scoate hit după hit, nu are o problemă atunci când vine vorba despre viața ei personală. Artista a vorbit deschis...

GALERIE FOTO. Wanda Nara, ambasadoarea unei platforme pentru adulți

Wanda Nara, soția și impresara fotbalistului argentinian Mauro Icardi, și-a anunțat urmăritorii de pe rețelele de socializare că a devenit ambasadoarea unei platforme asemănătoare...

În cel mult patru zile, toate facturile trebuie înregistrate în e-Factura

Până în ziua de 31 mai 2024, toate facturile care nu au fost emise cu sistemul e-Factura sau care nu au fost înregistrate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă