16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialSportul clujean se trezeşte la viaţă

Sportul clujean se trezeşte la viaţă

Dacă baschetul masculin, respectiv voleiurile masculin şi feminin vor reveni din vacanţă, handbalul feminin se pregăteşte de primul trofeu al sezonului.

Prima săptămână a lunii august este cea mai importantă pentru echipele clubului sportiv Universitatea Cluj. Două sporturi au revenit din vacanţă, al treilea va începe joi pregătirile, în timp ce altul va evolua, în week-end, cu primul trofeu al noului sezon pe masă. Echipele de volei masculin şi feminin ale clubului studenţesc şi-au încheiat vacanţa luni.

Dacă tehnicianul băieţilor, Bogdan Tănase, ştie ce are de făcut pentru a încerca o calificare în viitorul sezon al cupelor europene, în schimb fetele tocmai ce şi-au cunoscut noul antrenor. Dan Gârleanu, fost jucător important al României la începutul anilor 80′, va fi cel puţin în următorul sezon noul tehnician al voleibalistelor clujene. Acesta a semnat pentru un an, însă, dacă lucrurile vor merge bine de fiecare parte, sunt şanse mari ca acest contract să se prelungească. 

Vrea cupele europene

Obiectivul fostului antrenor din SUA este să ducă o echipă care s-a bătut până acum să evite retrogradarea tocmai până în cupele europene. „Este o provocare să fiu antrenorul echipei de volei feminin. Clujul este al doilea oraş din ţară, după părerea mea, şi un simbol pentru sportul românesc, aşa că îmi face plăcere să fiu aici. Am avut mai multe oferte, dar am întrerupt orice contact atunci când a venit propunerea de la «U» Cluj. Această echipă de volei feminin are posibilităţi mari, dar nu cred că a fost an­trenată suficient de bine până acum. Lotul este destul de valoros şi, poate cu o jucătoare sau două pe care să le trans­ferăm, cred că putem termina undeva la mijlocul clasamentului. Obiec­tivul meu este să ajungem în cupele europene, dar nu cred că putem încă de anul ăsta”, a declarat Gârleanu, un fost voleiba­list care a disputat peste 350 de meciuri inter­na­ţio­nale.

Acesta a ales în 1996 să plece în SUA, acolo unde a antrenat mai multe echipe de colegiu şi de juniori, înainte de a fi director teh­nic al Federaţiei Internaţio­nale tocmai în Barbados. „În 2010 am ales să mă întorc pentru că România este ţara mea şi aici trebuie să fiu. Am antrenat imediat echipa din Craiova, iar acum vreau să fac performanţă la «U». Trebuie să ne pregătim cu atenţie, pentru că perfor­manţa nu e întâmplătoare. Campionatul începe destul de târziu, în 22 octombrie, dar atunci trebuie să fim pregătiţi să obţinem câteva victorii în primele şase etape, care să ne asigure o linişte importantă pentru viitor”, a mai spus Dan Gârleanu.

Supercupa cu Beckescsaba

Până la plecarea într-un cantonament montan la Beliş, fetele de la „U” Cluj îşi pot privi din ­tribunele Sălii Sporturilor „Horia Demian” colegele de la echipa de handbal feminin „U” Jolidon Cluj, care vor participa la Supercupa României, organi­zată în acest an pentru a sărbă­tori cei 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Handbal. La această competiţie vor participa pri­mele patru clasate de la finalul sezonului trecut, în frunte cu campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea. Primele me­ciuri vor debuta vineri diminea­ţă, atunci când formaţia ma­ghia­ră Beckes­csaba le va introduce în forma de joc pe „U” Jolidon Cluj şi pe formaţia vâlceană. Mai apoi, partidele care con­tează cu adevărat vor fi programate la ora 17.30, „U” Jolidon-HC Zalău, respectiv ora 19.30, Oltchim-CSM Bucureşti, două meciuri care alcătuiesc semifinalele Supercupei.

Finalele vor avea loc sâmbătă, la orele 11.00 şi 13.00, după ce HC Zalău şi Beckescsaba vor deschide ultima zi a întrecerii. Partidele care contează pentru Supercupă vor fi transmise de către Digisport. 

Doar trei pentru titlu

Campioana României de baschet masculin, Universitatea ­Mobitelco Cluj, se va reuni, joi, 4 august, pentru noul sezon al Diviziei A la baschet. La primul fluier al ­antrenorului celor de la Mobitelco Marcel Ţenter nu vor participa decât trei jucători, toţi din străinătate, din cei şapte care au pus umărul cel mai mult la succesul din primăvară. Astfel, doar Zoran Krstanovic, Kyndall Dykes şi Tyler Morris vor spune „prezent” la apelul ­antrenorului clujean, pentru că Rob Thomson, Mihai Silvăşan, Paul ­Chetreanu şi noua achiziţie Mihai Paul au treabă la echipele naţionale. În schimb, sârbul Branko Cuic s-a transferat la echipa BC Timişoara.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Macron se îndreaptă către Germania, în prima vizită de stat a unui președinte francez din ultimii 24 de ani

Președintele francez Emmanuel Macron a aterizat duminică în Germania pentru o vizită de stat de trei zile, urmată de o reuniune bilaterală a cabinetului,...

Inspectorii ANAF vor plăti amenzi dacă nu respectă termenele și obligațiile care le revin în relația cu contribuabilii

Funcționarii ANAF ar putea plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta termenele pentru trimiterea comunicărilor către contribuabili, conform unei inițiative legislative depusă de senatorul...

Nicki Minaj își cere scuze fanilor pentru că și-a amânat concertul după ce a fost arestată în Olanda

Nicki Minaj și-a cerut scuze fanilor în fața hotelului său din Manchester duminică dimineața pentru că a amânat un spectacol în Marea Britanie după...
Ultima oră
Pe aceeași temă