16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSorin Roşca Stănescu, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Ce a declarat la ieşirea de la...

Sorin Roşca Stănescu, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Ce a declarat la ieşirea de la Penitenciarul Jilava

Sorin Roşca Stănescu:  Am fost atent la tot ce s-a întâmplat. Şi în spatele camerelor sunt oameni care fac rău. Voi merge la spital sa îmi fac nişte analize. Avem un Parlament care a sucombat, care există doar în formă, şi nu în fond, un Parlament precum cel din Rusia, un Guvern rupt între două Palate. Încă nu avem o Justiţie total independentă. Toate instituţiile statului sunt grav bolnave.

Sorin Roşca Stănescu:  Am citit mult, am ţinut cursuri de istoria civilizaţiei. A fost o perioadă bună din acest punt de vedere. 

Sorin Roşca Stănescu:  Voi face politică, dar nu într-un Parlament şi Guvern precum cele pe care le avem acum. Voi face politică dinspre societatea civilă.

Sorin Roşca Stănescu:  Toate instituţiile statului sunt grav bolnave.

***

Sorin Roşca Stănescu, fost senator PNL, va fi eliberat condiţionat. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă, infomează Mediafax. Sorin Roşca Stănescu va putea părăsi Penitenciarul Jilava după ce la unitatea de detenţie vor ajunge documentele de la instanţă privind decizia de eliberare.

Pe 15 mai, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Roşca Stănescu să fie eliberat condiţionat, în dosarul “Rompetrol”, în care a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare. Instanţa a admit atunci propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit că Sorin Roşca Stănescu a executat o treime din pedeapsă şi întruneşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat, în 7 octombrie 2014, la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul “Rompetrol”, pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat. Fostul senator a fost încarcerat în aceeaşi zi şi a executat până în prezent aproape nouă luni.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat. În cazul lui Dinu Patriciu, instanţa a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au lăsat nesoluţionată partea civilă legată de Patriciu.

 

 

 

Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă