20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSiria: armata continuă ofensiva violentă în oraşul Hama

Siria: armata continuă ofensiva violentă în oraşul Hama

Tancurile armatei siriene au continuat luni seară atacurile asupra unui cartier rezidenţial din oraşul Hama, unde ofensiva declanşată duminică s-a soldat cu peste 100 de victime, a declarat un militant pentru drepturile omului aflat la faţa locului, citat de AFP.

“Zece tancuri bombardează fără discernământ Dawar Bilal, cartier rezidenţial de la periferia oraşului”, a declarat el.

Abdel Karim Rihaoui, liderul Ligii siriene pentru drepturile omului, a afirmat că în toate cartierele din Hama puteau fi auzite luni seară tiruri neîntrerupte, informeaza Mediafax.

“Armata îşi continuă misiunea în oraşul Hama, distrugând baricadele ridicate de grupuri de sabotori la principalele intrări în oraş”, a anunţat agenţia oficială Sana, citând surse oficiale de la Damasc. “În acest moment, au loc confruntări de amploare, deoarece aceste grupuri sunt bine organizate, folosesc arme sofisticate şi minează străzile principale”, a adăugat Sana.

Ofensiva siriană de la Hama s-a soldat cu moartea a 100 de persoane duminică şi a altor patru luni, iar alte 41 de persoane au fost ucise în confruntări desfăşurate în alte oraşe siriene, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor publicate de mai multe organizaţii pentru apărarea drepturilor omului. Represiunea violentă a fost condamnată pe plan internaţional şi a determinat convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Regimul de la Damasc încearcă de mai multe săptămâni să pună capăt protestelor de la Hama, oraş devenit simbol al luptei împotriva autorităţilor încă din 1982, când o revoltă a Fraţilor Musulmani a fost înăbuşită în sânge, iar 20.000 de persoane au murit.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă