22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialSindicalistii bacauani resping oferta electorala a Guvernului

Sindicalistii bacauani resping oferta electorala a Guvernului

» Sindicalistii bacauani au decis sa continue miscarile de protest fata de decizia Guvernului de a majora salariul minim pe economie la 540 de lei din toamna.
» Salariatii afiliati la Confederatia sindicala Cartel Alfa vor picheta in aceasta saptamana sediul PNL Bacau, nemultumiti ca aceasta majorare nu a fost facuta de la 1 iulie.

Miercuri si joi, sindicalistii de la Cartel Alfa vor picheta toate sediile PNL din tara, inclusiv pe cel din Bacau.
"Premierul Tariceanu a promis ca va majora acest salariu minim din toamna, insa noi credem ca este mult prea tarziu. Prin urmare, am decis sa pichetam sediul PNL, inainte de marele miting pe care-l vom organiza in Bucuresti, cat de curand", a declarat Martin Fartade, liderul local al Cartel Alfa. La inceputul acestei luni, sindicalistii de la CNSLR-Fratia, CNS "Cartel ALFA" si BNS au protestat pichetand sediul Prefecturii Bacau, concomitent cu actiunile de pichetare a sediilor Ministerului Muncii si Minis-terului de Finante.

Gheorghe Huluta, liderul bacauan al Confederatiei CNSLR Fratia, spune ca si sindicalistii afiliati acesteia vor protesta, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in cateva zile. Huluta considera insa ca actiunile de pichetare sunt depasite si ca este timpul pentru ceva "mai dur". "Eu cred ca s-a trecut de faza pichetarilor si ar trebui sa ne gandim si la altceva", spune Huluta. "Nimeni nu poate duce aceasta lupta singur, trebuie sa ne punem de acord pentru a avea o pozitie comuna",  a mai spus liderul sindical.
Guvernul a anuntat ca va mentine salariul minim la 500 de lei pana in toamna, pentru ca exista riscul de escaladare a inflatiei, ca urmare a cresterii salariale nesustinute de productivitatea muncii.

Cele mai citite

Localitatea din România unde se vor relua alegerile. Când vor avea loc

Biroul Electoral Central a luat decizia organizării unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în comuna Cheţani, judeţul Mureş, după ce cei...

10 sfaturi practice pentru a-ţi face părul să crească mai repede

Un păr lung şi sănătos este cu siguranţă un simbol universal al feminităţii, de aceea nu este de mirare că multe dintre doamne îşi...

Cehia va achiziționa tancuri germane Leopard

Republica Cehă a făcut un anunț important miercuri, stabilind planuri pentru achiziționarea a până la 77 de tancuri germane Leopard 2A8 în următorii ani....
Ultima oră
Pe aceeași temă