28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOpt morți și 21 de răniți după un atac cu o rachetă...

Opt morți și 21 de răniți după un atac cu o rachetă rusească la Krivoi Rog

Opt persoane au fost ucise și 21 rănite după ce o rachetă rusească a lovit clădiri rezidențiale din Krivoi Rog. Despre aceasta anunță Ministerul ucrainean de Interne, citat de UNIAN, potrivit moldova1.md.

Un atac cu rachete balistice asupra orașului Krivoi Rog a fost efectuat de armata rusă miercuri după-amiază. Autoritățile ucrainene susțin că lovitura a lovit clădiri rezidențiale.

„Printre răniți se numără și doi copii. Alte patru persoane sunt date dispărute”, se arată în raportul autorităților ucrainene.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a reacționat la acest atac. Oficialul a menționat că teroarea rusească zilnică și din oră în oră dovedește că Ucraina, împreună cu partenerii săi, trebuie să consolideze apărarea aeriană.

Potrivit președintelui ucrainean, sistemele moderne de apărare aeriană pot asigura protecția maximă a oamenilor, a orașelor și a pozițiilor ucrainene. „Și avem nevoie maximă de acestea”, a adăugat Zelenski.

Două persoane au murit și alte 30 sunt rănite după ce o rachetă rusească a lovit la Krivoi Rog, în centrul Ucrainei

Două persoane au murit și alte 30 au fost fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit un bloc de apartamente dintr-un oraș din centrul Ucrainei, a declarat, potrivit SkyNews, potrivit observatornews.ro.

Atacul asupra Krivoi Rog a rănit grav cinci persoane și a rănit alte 25, potrivit guvernatorului regiunii Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak. Printre cei răniți grav s-a numărat un copil, transmite președintele ucrainean.

Președintele Volodimir Zelenski, care s-a născut și a crescut în Krivoi Rog, a declarat pe Telegram că operațiunile de căutare sunt în desfășurare și vor continua „atâta timp cât va fi nevoie”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă