32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăLocalitatea din România unde se vor relua alegerile. Când vor avea loc

Localitatea din România unde se vor relua alegerile. Când vor avea loc

Biroul Electoral Central a luat decizia organizării unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în comuna Cheţani, judeţul Mureş, după ce cei doi candidați înscrise, Emil Florin Mocan (PSD) și Daniel Bega din partea Alianței PMP – Forța Dreptei, au obținut același număr de voturi – 431 fiecare.

Anunțul a fost făcut marți de către președintele Forţa Dreptei Mureş, Mihai-Dan Fărcaş, subliniind situația de egalitate perfectă înregistrată în comuna Cheţani. Astfel, noul scrutin va fi organizat pe data de 23 iunie, destinat candidaților aflați în situație de balotaj în Circumscripţia electorală nr. 31, comuna Cheţani, judeţul Mureş: Daniel-Marcel Bega, susținut de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, și Emil-Florin Mocan, reprezentând Partidul Social Democrat, potrivit Agerpres.

În plus, listele electorale permanente și copiile de pe listele electorale complementare care vor fi utilizate în secțiile de votare la scrutinul din 23 iunie vor cuprinde și persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada 10 iunie 2024 – 23 iunie 2024, conform hotărârii BEC.

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie 2024 23 iunie 2024 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutin,

se arată în hotărâre.

Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data comunicării oficiale a rezultatelor din primul tur de scrutin, cu excepţia campaniei electorale efectuate prin serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune. În termen de 24 de ore de la totalizarea voturilor la nivel naţional, serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidele politice care au candidaţi în al doilea tur de scrutin, în mod proporţional cu numărul de candidaţi,

se mai precizează în decizia BEC.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă