22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, învinsă de numărul 2 mondial, Maria Şarapova

Simona Halep, învinsă de numărul 2 mondial, Maria Şarapova

Constănţeanca Simona Halep, locul 50 WTA, a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 2 şi poziţia secundă în ierarhia mondială, în turul trei de la Indian Wells (SUA), turneu dotat cu premii în valoare totală de peste 5,5 milioane de dolari.

Întâlnirea cu Şarapova a fost a treia partidă pentru Halep, în decursul unei luni, în care are în faţă o jucătoare din topul 3 WTA. După ce a fost învinsă de Victoria Azarenka (nr. 1 mondial) şi Caroline Wozniacki (nr. 3), marţi dimineaţă, Halep a cedat şi în faţa Şarapovei. Şi de această dată, diferenţa de poziţii din clasament nu a fost foarte vizibilă pe teren. În ciuda scorului, 6-3, 6-4 pentru rusoaică, Halep a oferit o replică demnă de o mare jucătoare.

Primul set a început mai prost pentru Halep, care a pierdut al doi­lea game pe serviciul său şi i-a permis astfel adversarei să ia un avans considerabil. Şarapova, cu un joc aproape de perfecţiune, a încheiat conturile în primul set după ce a câştigat din nou pe serviciul Simonei.

Manşa a doua a fost mai dezechilibrată. Şarapova a condus cu scorul de 5-0, dar Halep a reu­şit performanţa de a-i lua patru gameuri consecutive, de două ori impunându-se pe puternicul serviciu al rusoaicei. În cele din urmă, Şarapova a încheiat un meci în care toată lumea se aştepta să câştige uşor. Nu a fost aşa însă.

Pentru performanţa reuşită la Indian Wells, Simona Halep va primi 80 de puncte WTA şi un cec în valoare de 23.291 de dolari.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă