12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSferturi cu două derbiuri

Sferturi cu două derbiuri

În sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, şase dintre cele opt echipe calificate nu numai că nu concep să nu obţină accesul în semifinale, dar nici nu se gândesc să nu cucerească trofeul.

Cele mai interesante partide din sferturile de finală ale ediţiei din acest an a Cupei României se anunţă întâlnirea de astăzi dintre Dina­mo şi Universitatea Craiova şi cea de mâine dintre Rapid şi Steaua, în meciurile FC Braşov – FC Timişoara şi CFR Cluj – Gloria Bistriţa, bănăţenii şi clujenii fiind consideraţi principalii favoriţi.

Alb-roşii nici nu se gândesc să nu obţină astăzi calificarea în semifinalele Cupei României, mai ales după ce au mâncat bătaie în deplasare, 0-1, contra CFR Cluj, în Liga I. „Meciul cu Univer­sitatea (n.r. – Craiova) este un derbi pentru că ei ne urăsc pe noi. Mâine (n.r. – astăzi), indi­ferent cum, după prelungiri sau la 11 metri, trebuie să câştigăm şi să ne calificăm. Egal nu se va termina oricum, e clar. O victorie în Cupă ne-ar da încredere şi pentru meciul care urmează în campionat tot cu Universitatea Craiova. Eu aş vrea o victorie şi mâine (n.r. – azi) în Cupă şi du­minică în campionat. Uni­ver­si­tatea are o echipă bună, cu ju­cători tineri şi un antrenor valoros. Sperăm să ne susţină suporterii şi să câştigăm”, a spus mijlocaşul dinamovist Gabriel Torje.

De cealaltă parte, managerul general al Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat că o calificare în semifinalele Cupei României, în dauna formaţiei Dinamo, ar salva sezonul gru­pării din Bănie. „Să dea Domnul să se întâmple ca până acum, să pierdem un meci acasă şi să câştigăm două afară. Vom merge să ne jucăm şansa. Califi­carea în semifinale ar însemna salvarea acestui sezon şi am putea să ne declarăm mulţumiţi”, a spus Piţurcă.

Tehnicianul din Bănie speră că-i va recupera pe Găman şi Prepeliţă atât pentru meciul cu Din­amo de azi din Cupa Româ­niei, cât şi pentru cel din Liga I. „Şi meciul din Cupă şi cel din campionat sunt foarte impor­tante. Chiar dacă nu am reuşit să punem la punct mecanismul, mergem înainte cu mare încredere. Avem şi noi probleme din punct de vedere valoric, lotul este subţirel. Îl avem pe Ciucă suspendat, Găman, Prepeliţă, au unele probleme de sănătate, dar sperăm să-i recuperăm. Privim cu optimism şi sperăm să ne bucurăm la sfârşit cu suporterii de o calificare în semifinale”, a mai spus el.

Un altfel de Rapid-Steaua

Reeditarea, în Cupa României, a meciului Rapid-Steaua, încheiat cu scorul 0-0 în urmă cu câteva zile în etapa a XIV-a a Ligii I, se anticipează că va avea cu totul alte valenţe. „În Cupă va fi spectacol, acolo o să-i doară în pălărie care pierde”, a fost de părere, în stilul său colorat, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. „Valoarea lo­tului Stelei e mai mare decât cea a Rapidului. Ca valoare indi­viduală, Steaua e superioară, iar Gardoş va fi mare fotbalist, dar mi-au plăcut şi Latovlevici şi fundaşii centrali de la Rapid”, a mai spus Mitică Dragomir. La rândul lor, rapi­diştii au mărturisit că au intrat timoraţi în întâlnirea din cam­pionat, dar că în meciul din Cupă vor ieşi cu mai mult curaj la joc, singura lor problemă fiind legată de numărul de jucători valizi pentru partida din Cupa Ro­mâ­niei.

„În meciul de Liga I de acum câteva zile noi am pornit de la ideea să nu pierdem, să nu luăm gol, deoarece Steaua este totuşi o echipă bună, cu jucători cu experienţă. Recunosc că mi-a fost un pic teamă de acest joc. În Cupă va fi un pic mai problematic pentru noi, pentru că avem un lot mai slab numeric decât cel al Stelei, iar la noi dacă lipsesc doi-trei jucători se vede. Sunt în­gri­jorat pentru că avem pro­bleme medicale. Avem probleme cu accidentările, iar Lazăr are nişte probleme, este gripat, a avut temperatură toată săptămâna”, a precizat Marius Şumudică, tehnicianul din Giuleşti. De cealaltă parte, roş-albaştrii nici nu concep să nu câştige în Cupă, mai ales că nu s-au impus în campionat, deşi au avut câteva ocazii foarte mari, printre care şi două bare. „În Cupa României vrem neapărat să câştigăm. Nu cred că se va ajunge la prelungiri. Echipa care se va reface mai repede după meciul din Liga I se va impune joi”, a spus preşedintele FC Steaua, Helmut Duckadam.  

 

Program

Ieri: FC Braşov-FC Timişoara*

Astăzi: Dinamo Bucureşti-U Craiova, de la ora 20.45

Mâine: CFR Cluj-Gloria Bistriţa, de la ora 17.00;

Rapid-Steaua, de la ora 20.45, Pro TV.

* meci disputat după închiderea ediţiei

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă