20 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialSerena Williams a câștigat US Open, după 6-3, 6-3 cu Wozniacki. Numărul...

Serena Williams a câștigat US Open, după 6-3, 6-3 cu Wozniacki. Numărul 1 mondial scrie istorie

Liderul WTA Serena Williams, 32 de ani, a câștigat pentru a șasea oară turneul de Grand Slam de la US Open, trecându-și totodată în palmares cel de-al 18 turneu de mare șlem din carieră. Williams a învins-o în finală pe Caroline Wozniacki, scor 6-3, 6-3.

Serena Williams, principala favorită, a învins-o pe daneza Wozniacki, fost lider mondial și actual număr 11 WTA, în doar două seturi, după o oră și un sfert de joc. Americanca a reușit 5 puncte de break și 7 ași.

Williams a egalat recordurile deținute de Chris Evert şi Martina Navratilova, care au avut câte 18 turnee de Grand Slam câștigate. Totuși jucătoarea cu cele mai multe astfel de titluri rămâne Steffi Graf, cu 22 Grand Slam-uri. De asemenea Williams a devenit campioana cu cele mai multe titluri din istoria US Open, la egalitate cu Chris Evert, care a câștigat tot de 6 ori turneul american.

Victoria din această seară i-a adus liderului mondial nu mai puțin de 4 milioane de dolari în conturi, 3 milioane premiul propriu-zis de la US Open și încă 1 milion pentru câștigarea seriei Emirates Airline US Open, un circuit, desfășurat pe parcursul a 5 săptămâni, care include cele 8 turnee americane predecesoare ale US Open. Williams a câștigat cele mai multe puncte în cadrul acestei mini serii, motiv pentru care a primit premiul special de 1 milion dolari.

Finala de la simplu masculin, dintre Marin Cilic, cap de serie 14 și Kei Nishikori, favoritul numărul 10, se dispută pe 8 septembrie, ora 24.00 (ora României).

Cele mai citite

Românii au „invadat” Arena Națională. Record de asistență la meciul „Generației de Aur”

Meciul de retragere al „Generației de Aur” a stabilit un nou record de asistență pentru Arena Națională, 54.967 de spectatori fiind în tribunele stadionului...

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Replica lui Nicușor Dan, după ce s-a spus că blochează reconstrucția stadionului Dinamo

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că reconstrucţia stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ şi că în spaţiul public circulă informații...
Ultima oră
Pe aceeași temă