20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSerena Williams a castigat finala Australian Open

Serena Williams a castigat finala Australian Open

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, cap de serie numarul 1, a castigat turneul Australian Open, primul de Grand Slam al anului, invingand-o, sambata, in finala, pe sportiva belgiana Justine Henin, transmite Mediafax.

Serena Williams a dispus, in finala de la Melbourne, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, de Justine Henin.

Pentru adjudecarea trofeului, sportiva americana a castigat un premiu de 1,85 milioane dolari si 2.000 de puncte WTA, in timp ce Henin a primit 927.570 de dolari si 1.400 de puncte WTA.

Sportiva americana a castigat astfel cel de-al cincilea trofeu Australian Open si al 12-lea turneu de Grand Slam din cariera.

Serena, in varsta de 28 de ani, ramane inca departe de recordul de 22 de trofee de Grand Slam, detinut de australianca Margaret Smith Court, care este urmata in clasament de germanca Steffi Graf (22 de turnee de Grand Slam), de americanca Hellen Wills Moody (19) si de americancele Martina Navratilova si Chris Evert (cate 18).

De cealalta parte, Justine Henin, care a revenit in competitie la inceputul acestui an, dupa o pauza de 18 luni, a ratat sansa de a realiza o performanta asemanatoare celei reusite de o alta jucatoare belgiana, Kim Clijsters, care a castigat un turneu de Grand Slam, US Open-ul, la numai cateva saptamani dupa ce a reveni pe teren tot dupa o absenta indelungata.

Serena a castigat la Melbourne si finala de dublu, alaturi de sora sa, Venus. Surorile Williams s-au impus, vineri, in finala de dublu, cu scorul de 6-4, 6-3, in fata cuplului Cara Black/Liezel Huber (Zimbabwe/SUA), cap de serie numarul 1.

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă