18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialŞeful SIF Ialomiţa a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Şeful SIF Ialomiţa a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Cornel Tache, a fost arestat preventiv pentru luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă.

În perioada iulie – septembrie 2013, în calitate de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, Cornel Tache a primit cu titlu de mită, de la un denunţător, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.

De asemenea, în cursul anului 2013, Tache a primit de la acelaşi denunţător suma de 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie de la IPJ Călăraşi – Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine să soluţioneze un dosar în care denunţătorul era cercetat penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, în favoarea acestuia din urmă.

La data de 16 septembrie 2013, inculpatul Tache Cornel a primit de la denunţător suma de 20.000 lei, în scopurile sus menţionate, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 17 septembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea lui Cornel Tache pentru 24 de ore şi au înaintat Curţii de Apel Bucureşti propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia Curţii nu este definitivă, putând fi atacată recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Cele mai citite

Exigență în ipocrizia învățământului superior românesc

Suntem din nou la coada Uniunii Europene, în ceea ce privește educația populației, după cum relevă ultimele date publicate de Eurostat, dar acest lucru,...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Rusia – Ucraina, ziua 827. Voluntarii ruși din “Freedom of Russia Legion” donează echipament pentru armata Ucrainei

Cetățeni ruși care fac parte din gruparea "Freedom of Russia Legion" au prezentat o donație de echipamente militare care urmează să fie livrate armatei ucrainene. Evenimentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă