32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialŞeful Romatsa: Se poate ca aeronava să fi avut o problemă tehnică

Şeful Romatsa: Se poate ca aeronava să fi avut o problemă tehnică

Preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu, a declarat că este posibil ca accidentul aviatic să se fi produs din cauza unei probleme tehnice, însă concluziile oficiale ale anchetei vor fi prezentate în maximum 30 de zile, relatează Agerpres.

Citeşte şi: UPDATE. Incident aviatic în Apuseni. Pilotul Adrian Iovan a murit. Ultimele cuvinte ale pilotului

‘Romatsa realizează acum o analiză internă, revedem momentele zborului şi timpii, precum şi convorbirile cu pilotul. Avionul a plecat pe ruta Bucureşti-Oradea, iar pilotul a reclamat condiţii meteo favorabile givrajului şi a cerut permisiunea să reducă altitudinea. Apoi comunicarea cu el s-a întrerupt când a ajuns la 2.000 de metri’, a precizat Frâncu.

El a explicat că givrajul înseamnă că, la temperaturi joase, particulele de apă se transformă în gheaţă şi se depun pe elice şi pe alte echipamente ale avionului, schimbând greutatea aparatului de zbor şi făcând mult mai dificilă controlarea lui.

‘În aceste situaţii, se acţionează sistemul de degivrare sau se caută o zonă mai caldă’, a adăugat oficialul Romatsa.

Citeşte şi: STS: Locul accidentului, stabilit odată cu primirea apelului la 112

Întrebat dacă, în acest caz, pilotul a acţionat conform procedurilor, Frâncu a răspuns: ‘Nu ştiu dacă a acţionat conform procedurilor, comisia de anchetă va spune asta’.

Totodată, întrebat dacă se ia în calcul şi o eroare de pilotaj, reprezentantul Romatsa a spus: ‘Eu nu iau în calcul absolut nimic, există o comisie care realizează această anchetă. În mod normal, o anchetă se termină în 30 de zile, când se prezintă concluziile preliminare’.

O echipă complexă formată din procurori, specialişti criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile a plecat marţi, în jurul orei 10,00, spre locul în care luni după-amiază un avion cu şapte persoane la bord a aterizat forţat în Munţii Apuseni.

Citeşte şi: Localnic salvator: Răniţii strigau de durere, unul era cu amândouă picioarele rupte

Cele mai citite

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

Chestorul de poliţie Mihai Rus, reținut de DNA pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Într-un eveniment surprinzător, chestorul de poliție Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost reținut luni de către Direcția Națională Anticorupție (DNA). Acesta este suspectat...

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...
Ultima oră
Pe aceeași temă