22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialŞeful Parchetului Ialomiţa va fi arestat preventiv

Şeful Parchetului Ialomiţa va fi arestat preventiv

Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, a hotărât Curtea de Apel Bucureşti, conform Mediafax.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: Procurorii DNA cer arestarea magistratului Cristian Hristescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze “cu discount” materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Conform rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii anticorupţie, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

“În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia, au calitatea de învinuiţi”, preciza DNA, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: CSM a aprobat percheziţii la Parchetul Tribunalului Ialomiţa. Procurorul şef va fi adus la DNA pentru audieri

Potrivit sursei citate, în aprilie 2013, Hristescu i-a determinat pe doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

“Urmare a faptului că cei doi poliţişti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti”, susţin anchetatorii.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este acuzat de procurori de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citeşte şi: VIDEO EXCLUSIV. Procurorul şef din Slobozia, petrecere cu interlopi şi Adi Minune

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat percheziţii la domiciliul procurorului şef de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, precum şi la biroul acestuia din instituţie, desfăşurate marţi de DNA.

Hristescu este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupţie pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracţionale din Ialomiţa, condusă de Victor Dinescu, zis “Vivi”, spun surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relaţii de prietenie cu Victor Dinescu.

Cele mai citite

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă