14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialŞeful Centrului de Primire a Copilului Abuzat Bârlad acuzat de favorizarea făptuitorului...

Şeful Centrului de Primire a Copilului Abuzat Bârlad acuzat de favorizarea făptuitorului într-un caz de viol

Şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, Ionuţ Brătianu, reţinut de procurori pentru favorizarea făptuitorului, este acuzat că ar fi indus în eroare organele de anchetă într-un dosar de viol cu doi autori, Brătianu fiind apropiat de familia unuia dintre aceştia. Violul s-a petrecut în luna aprilie a anului 2015, victima fiind o adolescentă de 17 ani din comuna vasluiană Ghergheşti, informează Agerpres. 

"Pe parcursul urmăririi penale au fost efectuate investigaţii din care a rezultat faptul că familia inculpatului B.C. are o relaţie strânsă de prietenie cu inculpatul B.I, coordonator al S.P.E.C. din cadrul D.G.A.S.P.C. Vaslui. În această calitate, inculpatul B.I. ar fi efectuat acţiuni prin care să inducă organelor judiciare ideea că minora nu a fost victima unui act sexual comis prin constrângere", se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. 

Pe 17 iunie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi tineri, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate, respectiv complicitate la săvârşirea acestor fapte. Procurorii au extins apoi urmărirea penală şi faţă de Ionuţ Brătianu pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, iar pe 23 iunie toţi trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au precizat că "punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie". 

Ionuţ Brătianu a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare pentru 30 de zile. 

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică, s-a arătat uimit de reţinerea lui Brătianu. 

'Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Nu cunosc motivele arestării. Ştim cu toţii că el era un bun profesionist. Am înţeles că este vorba de favorizarea infractorului, deci ceea ce s-a întâmplat nu are legătură cu centrul pe care el îl coordona', a declarat pentru AGERPRES, Ionel Armeanu Ştefănică. 

Ionuţ Brătianu a condamnat în repetate rânduri abuzurile comise asupra copiilor. După mediatizarea unor cazuri de viol din judeţul Vaslui, Brătianu s-a arătat de pedepsele prea mici primite de autorii unor astfel de fapte. 

Cele mai citite

Autorități slovace: Atacul asupra lui Robert Fico este un asasinat motivat politic

Atacul comis miercuri împotriva premierului Robert Fico a fost calificat de autorităţile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic, conform TASR, potrivit agerpres.ro. Atacul...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă