14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialKovesi le dă lecții de anticorupție moldovenilor

Kovesi le dă lecții de anticorupție moldovenilor

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va face o vizită în Republica Moldova la invitația premierului Gaburici pentru a încuraja autoritățile de la Chișinău în lupta anticorupție. 
  
Vizita fost solicitată în contextul în care premierul Chiril Gaburici a anunțat mai multe inițiative anticorupție, printre care și impulsionarea reformării instituțiilor de ocrotire a normelor de drept – Procuratură Generală, Comisia Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție, potrivit unui comunicat al Guvernului Republicii Moldova. 

Citește și: Interviu cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: DNA nu mai are 4500 de dosare în lucru. Are 7000 

Invitația ar fi fost făcută în cadrul unei discuții telefonice pe care Chiril Gaburici a avut-o cu Victor Ponta 
  
“Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republică Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a declarat Chiril Gaburici, în timpul discuției telefonice cu omologul român, Victor Ponta.  
  
La Chișinău, Kovesi se va întâlni cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Bălan, precum și alți responsabili din domeniu.  

Citește și: Proces penal în cazul studiilor premierului Republicii Moldova 
  
Republica Moldova va fi vizitată de o echipă de experți în frunte cu ex-președintele Georgiei, Mihail Saakasvili, în prezent – consilierul Președintelui ucrainean, Petro Porosenko, care are experiență în implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile, se mai scrie în comunicatul guvernului de la Chișinău.

 

Cele mai citite

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă