20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSeara scurtmetrajelor "spookie", vineri, la Institutul Cervantes din Capitală

Seara scurtmetrajelor “spookie”, vineri, la Institutul Cervantes din Capitală

O serie de şapte scurtmetraje spaniole va fi proiectată vineri, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes din Bucureşti, în cadrul evenimentului “Tortilla de cortometrajes. Tarde de cortos spookie/ Seară de scurtmetraje spookie”, informează un comunicat remis Mediafax.

Producţiile care vor fi prezentate publicului sunt: “Tercero B”, în regia lui José Mari Goenaga, “Regeneration”, în regia lui Rubén Prieto Fernández, “Dentro del Bosque”, regizat de Luis Caballero, “La Gran Carrera”, de Kote Camacho, “El Tren de la Bruja”, în regia lui Koldo Serra, “8”, regizat de Raul Cerezo, şi “La familia di mi novia”, în regia lui Guillermo Chapa.

În “Tercero B”, o femeie îi încredinţează lucrurile sale unui necunoscut în timp ce intră în mare să facă o baie. Când iese, în schimb, necunoscutul şi lucrurile sale sunt de negăsit.

Subiectul filmului “Regeneracion” este blocajul în cuplu. După mulţi ani de convieţuire, Ana şi Antonio au să-şi spună multe lucruri, dar tocmai când sunt pe punctul de a fi sinceri unul cu celălat, teama le îneacă cuvintele.

Protagoniştii povestirii din scurtmetrajul “Dentro del Bosque” se vor întâlni în circumstanţe neaşteptate, în mijlocul unei păduri întunecate, în plină noapte.

Acţiunea din “La Gran Carrera” este plasată în anul 1914. Hipodromul din Lasarte anunţă o întrecere cu un premiu nemaiauzit pentru calul câştigător. Au fost înscrişi cei mai buni opt cai şi iepe din lume. Amatorii de întreceri şi de pariuri de pe toate continentele işi dau întâlnire pentru a participa la marele premiu de o jumătate de milion.

“El tren de la Bruja” este povestea unui om care se oferă să fie cobaiul unui experiment prin care încearcă să analizeze comportamentul uman în condiţii de teroare extremă.

Pentru scurtmetrajul “8”, regizorul Raul Cerezo a imaginat povestea unui copil de 8 ani. La această vârstă, atât voinţa, disciplina şi personalitatea unui copil, cât şi diferenţa dintre bine şi rău încep să capete capete formă. În sfârşit a venit momentul să ne vedem dorinţa împlinită. Dorinţa sa. Să facem linişte. Eşti invitat.

“La familia di mi novia” spune povestea lui Manu, care trece prin cea mai dificilă experienţă din viaţa lui: va cunoaşte familia iubitei sale.

Preţul unui bilet valabil pentru o singură proiecţie este de 7 lei (tarif întreg). Biletele vor fi puse în vânzare cu o jumătate de oră înaintea fiecărei proiecţii.

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă