17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialŞcoala Gimnazială 141, unde s-a prăbuşit tavanul în luna mai, va fi...

Şcoala Gimnazială 141, unde s-a prăbuşit tavanul în luna mai, va fi demolată în urma deciziei consilierilor primăriei sectorului 5. Ministrul Liviu Pop spune că nu e treaba lui

UPDATE 16,05: Ministrul Educației, Liviu Pop, a susținut, marți, că nu este el responsabil dacă o școală veche, construită înainte de mandatul lui, se prăbușește.

"Nu este responsabilitatea actualei guvernări. Noi avem responsabilitatea ca în doi ani de acum înainte să avem toate școlile cu autorizație de funcționare", a declarat ministrul Pop pentru Digi 24.


Două corpuri ale Școlii Gimnaziale nr. 141 din București vor fi demolate, după ce, în luna mai, tavanul s-a prăbușit, iar cinci elevi au rămas blocați în unitatea de învățământ. Decizia a fost luată de consilierii locali ai Primăriei Sectorului 5, potrivit Mediafax.

Şcoala Gimnazială numărul 141 este situată în Strada Amurgului numărul 35, din Sectorul 5, şi se află în administrarea Consiliului Local sector 5. În luna mai, un tavan din beton al şcolii s-a prăbuşit, iar cinci elevi au rămas blocaţi în sala de curs, dar niciunul nu a fost rănit.

„Vorbim de un tavan din rigips şi niciun elev nu a fost rănit, ei fiind în «Şcoala Altfel». Acest corp de clădire este supus reabilitării în perioada imediat următoare, există o decizie în acest sens. Primăria Sectorului 5 îşi va duce la îndeplinire toate obligaţiile pentru ca acest corp de clădire să fie reabilitat”, afirma la acel moment purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar explicau atunci că situaţia şcolii era cunoscută.






 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă