13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSCHIMBĂRI ÎN CONDUCEREA ICR: Doi directori au renunţat la funcţii

SCHIMBĂRI ÎN CONDUCEREA ICR: Doi directori au renunţat la funcţii

Ştefan Popescu, directorul general al Direcţiei de Cooperări Externe, şi Mihai Milca, director general al Direcţiei Reprezentanţe în Străinătate, au renunţat la funcţiile deţinute în cadrul Institutului Cultural Român, fiind, înlocuiţi interimar cu Irina Cornişteanu, respectiv Ioana Drăgan, potrivit Realitatea.net.

Schimbările din cele două direcţii ale Institutului Cultural Român (ICR) apar în contextul în care pregătirile pentru participarea României la Salonul de Carte de la Paris (22 – 25 martie), în calitate de ţară invitată de onoare, sunt în plină desfăşurare.

“Aşa cum am anunţat anterior, se pregăteau concursuri de titularizare pentru aceste posturi, care pot fi ocupate numai prin concurs. Persoanele care au ocupat până în prezent aceste posturi erau detaşate şi au spus că nu doresc să participe la concurs, ci că doresc să se titularizeze în alte instituţii”, a explicat preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga.

De asemenea, acesta a subliniat că persoanele numite în funcţiile de director al Direcţiei Generale a Cooperărilor Externe, respectiv director al Direcţiei Generale a Reprezentanţelor în Străinătate – Irina Cornişteanu şi Ioana Drăgan – ocupă interimar aceste posturi, până la finalizarea concursului de titularizare.

“Din câte ştiu eu, ambele doamne, Ioana Drăgan şi Irina Cornişteanu, doresc să participe la concursul de titularizare care urmează să se desfăşoare în perioada imediat următoare”, a mai declarat preşedintele ICR.

 

Cele mai citite

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă