28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSCANDALUL FEMEILOR ROME. 7 ONG-uri au depus plângere PENALĂ la Parchetul din...

SCANDALUL FEMEILOR ROME. 7 ONG-uri au depus plângere PENALĂ la Parchetul din Alba împotriva liderului TNL

Şapte organizaţii pentru drepturile omului au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba vizavi de declaraţiile liderului TNL Alba, Rareş Buglea, despre sterilizarea femeilor rome şi a celor cu venituri reduse, a anunţat marţi organizaţia Romani CRISS, pe pagina de Facebook.

Organizaţiile care l-au acţionat în instanţă pe Buglea sunt: Romani CRISS, MCA România, Asociaţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială, Asociaţia Romano Butiq, Asociaţia FRONT şi Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome.

De asemenea, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a sesizat în cazul politicianului liberal.

Totuşi, ONG-ului îi cer preşedintelui CNCD, Csaba Asztalos, să decline competenţa de soluţionare a petiţiei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Totodată, marţi, 11 organizaţii care sprijină respectarea drepturilor omului  i-au cerut liderului PNL, Crin Antonescu, să îl excludă din partid pe Rareş Buglea, pentru afirmaţiile considerate rasiste de săptămâna trecută.

Citeşte şi SCANDALUL STERILIZĂRII FEMEILOR ROME CONTINUĂ. ONG-urile îl somează pe Antonescu să-l demită pe liderul TNL Alba

 Sătămâna trecută, liderul TNL Alba, Rareş Buglea, a scris, pe Facebook, că susţine sterilizarea femeilor rome şi a celor cu venituri reduse, care nu îşi permit mai mulţi copii, ca măsură de stopare a natalităţii “scăpate de sub control”. Ulterior, declaraţiile lui au fost condamnate de mai mulţi liberali, printre care Florin Alexe, preşedintele TNL Bucureşti, şi Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba. Buglea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al TNL Alba şi şi-a cerut scuze pentru postarea de pe Facebook.
 
Totuşi, pe pagina de Facebook a politicianului, au apărut o mulţime de comentarii de susţinere a ideii lui Rareş Buglea, mai mulţi oameni cerând sterilizarea femeilor rome şi a celor cu venituri reduse.
Cele mai citite

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă