14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialȘase persoane din anturajul atacatorului francez kamikaze au fost reținute

Șase persoane din anturajul atacatorului francez kamikaze au fost reținute

Autorităţile franceze au reținut şase persoane din anturajul teroristului kamikaze Omar Ismail Mostefai, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Omar Ismail Mostefai, cetăţean francez, a fost identificat drept unul dintre autorii unui atentat sinucigaş comis în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, unde au fost ucise cel puţin 85 de persoane.

Şase presupuşi complici ai teroristului sunt arestaţi preventiv, inclusiv tatăl şi soţia acestuia.

De altfel, autorităţile franceze au găsit una dintre maşinile folosite de autorii atacurilor teroriste.

"Este vorba de un Seat Leon de culoare neagră. (…) Vehiculul a fost găsit abandonat în zona Montreuil, situată în apropiere de Paris. (…) Acest lucru înseamnă că, după participarea la atacurile teroriste, unii autori au părăsit capitala", transmis surse citate de Europe 1.

Cadavrele teroriștilor kamikaze au fost duse la morga din Paris unde anchetatorii speră să-i poată identifica pe toți pe baza analizelor ADN sau a amprentelor. Surse din rândul anchetatorilor de la Paris au relevat că teroriştii kamikaze ar fi avut între 15 şi 18 ani, informează Agerpres.

Trei echipe de teroriști au comis, vineri seara, șase atentate în mai multe zone din Paris. În urma atentatelor, 129 de persoane au murit și peste 350 au fost rănite. Președintele Franței a decretat starea de urgență pe întreg teritoriul țării.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă