30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialSărutul în maşină şi castelele de nisip, interzise în Italia

Sărutul în maşină şi castelele de nisip, interzise în Italia

Sărutul într-o maşină aflată în mişcare, hrănirea pisicilor vagaboande şi construirea de castele de nisip pe plajă sunt interzise în anumite oraşe din Italia prin legi locale care vizează securitatea publică, potrivit The Telegraph.

Peste 150 de astfel de legi au fost adoptate de autorităţile locale de când prim ministrul Silvio Berlusconi a dat mai multă putere consiliilor locale pentru a le ajuta să reducă rata infracţiunilor şi frecvenţa comportamentelor anti-sociale, scrie NewsIn.

În Vigevano, un oraş din apropierea Milano, au fost amendaţi cu 160 de euro doi tineri care au îndrăznit să se aşeze pe scările unui monument local. Primarul oraşului justifică amenda spunând că consilul local a cheltuit timp şi bani preţoşi pentru a curăţa scările monumentelor.

Italienii pasionali care sunt surprinşi sărutându-se într-o maşină aflată în mişcare în oraşul Eboli, situat la sud de Napoli, pot fi amendaţi cu 500 de euro.

Oraşul Eraclea de lângă Veneţia interzice construirea de castele de nisip pe plajele locale deoarece acestea “pot împiedica trecerea” persoanelor care se plimbă. Dacă o persoană este surprinsă fumând pe plajele albe din Oristano, Sardinia, se poate alege cu o amendă de 360 de euro.

Pe insula Capri este interzisă purtarea se saboţi de lemn zgomotoşi, iar în Bergamo poţi fi amendat cu 333 de euro pentru hrănirea pescăruşilor, în timp ce Veneţia pedepseşte aceeaşi “delict” cu 500 de euro. Oraşul Cesna de pe Coasta Adriaticii extinde interdicţia şi la hrănirea pisicilor vagaboande.

Presa italiană a criticat dur ceea ce numeşte “o reîntoarcere la era birocratică Mussolini”. “Săruturile, saboţii şi mingile de plajă – Italia, ţara unde totul este interzis”, este titlul unui articol recent din publicaţia italiană La Stampa.

Cele mai citite

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă