13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialSancțiuni din partea SUA pentru intermediarii Statului Islamic sau Al-Qaida

Sancțiuni din partea SUA pentru intermediarii Statului Islamic sau Al-Qaida

O companie acuzate că facilitează trimiterea de combatanţi "organizaţiilor teroriste" precum Stat Islamic, Al-Qaida şi Frontul al-Nusra a fost adăugată, alături de încă 11 persoane, pe lista neagră a SUA, relatează Mediafax care citează AFP.

Potrivit Trezoreriei americane, aceste sancţiuni vor "complica tentativele" acestor grupări, cărora li se adaugă reţeaua Jemaah Islamiyah, de a strânge fonduri şi de a le transfera "în Siria sau în altă parte".

Acest anunţ are loc în timp ce preşedintele american Barack Obama a cerut comunităţii internaţionale să fie unită, miercuri, la ONU, în cea de-a doua zi a primelor bombardamente în Siria şi pe fondul îngrijorărilor privind afluxul de islamişti străini.

În detaliu, sancţiunile americane vizează 11 persoane, dintre care trei indonezieni, doi iordanieni şi un georgian, care ar fi facilitat aducerea de "combatanţi" şi fonduri organizaţiilor "teroriste", arată comunicatul Trezoreriei, care adaugă că o companie indoneziană este vizată, de asemenea.

Conform acestor sancţiuni, eventualele averi ale acestor persoane în Statele Unite sunt îngheţate, iar companiile americane nu pot efectua tranzacţii cu ele.

Potrivit administraţiei americane, aceste măsuri "completează" rezoluţia adoptată miercuri de Consiliul de Securitate al ONU pntru a limita afluxul de jihadişti străini în Siria şi Irak şi de a contracara ameninţarea pe care o reprezintă aceştia pentru ţara lor de origine, mai scrie Mediafax.

"Aceste măsuri (…) reafirmă angajamentul Statelor Unite şi al partenerilor noştri de a slăbi şi elimina accesul teroriştilor la circuite de finanţare", a declarat David Cohen, subsecretar al Trezoreriei, responsabil de lupta antiteroristă, citat în comunicat.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă