18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialSăgeata Năvodari, test de maturitate cu Oţelul Galaţi

Săgeata Năvodari, test de maturitate cu Oţelul Galaţi

După două înfrângeri la scor, Săgeata Năvodari revine în faţa propriilor suporteri pentru un meci în care oaspeţi vor fi campionii de acum doi ani, fotbaliştii de la Oţelul Galaţi. Partida se anunţă una pe muchie de cuţit, ambele formaţii având probleme de exprimare pe teren şi cu rezultatele obţinute, Ionuţ Badea fiind ameninţat chiar cu demiterea dacă nu câştigă următoarele patru meciuri, toate împotriva unor nou-promovate.

“Am decis ca Ionuţ Badea să rămână în continuare pe banca tehnică, are sprijnul nostru necondiţionat pentru a redresa echipa. În condiţiile în care nu va câştiga următoarele patru jocuri, am decis însă să ne despăţim. Vom avea patru finale. Nu cred că este exagerat să câştigăm următoarele patru meciuri, pentru că jucăm cu cele patru echipe nou-promovare, trei în campionat şi unul în Cupă”, a spus managerul Narcis Răducan în conferinţa de presă premergătoare partidei de la Năvodari.

După Săgeata, Oţelul va întâlni în campionat ACS Poli Timişoara şi FC Botoşani, iar în Cupa României pe Corona Braşov, iar Badea va antrena efectiv cu sabia deasupra capului. “Avem pregătit şi planul B, acela de a aduce un alt antrenor. Pentru Oţelul, întoarcerea lui Dorinel Munteanu ar fi un vis”, a mai dezvăluit Răducan, fapt care va pune şi mai multă presiune asupra gălăţenilor pentru că după 11 etape, Oţelul are doar 11 puncte şi ocupă locul 13 în clasamentul Ligii I.

Pentru Selymes, egalul este eşec

De partea cealaltă, jucătorii Săgeţii sunt siguri că meciul contra Oţelului poate fi câştigat, antrenorul Tibor Selymes consăderând că un egal ar fi echivalentul unui eşec.

“Ne aşteaptă o partidă foarte foarte grea, între două echipe care au nevoie de puncte. Suntem capabili să luăm trei puncte, şi trebuie să le luăm, chiar dacă Galaţiul este o echipă bună, format din jucători cu experienţă care sunt împreună de 4-5 ani. Noi venim însă cu atitudinea şi tinereţea, şi cu dorinţa de a câştiga. Nu mă mulţumesc cu un punct şi avem nevoie de trei puncte pentru a sta liniştiţi în acest final de tur”, a declarat antrenorul.

“Ne aşteaptă un meci greu, în care jucăm cu o echipă clasată cub noi, dar cred că în afaă de meciul cu Pandurii am făcut partide bune acasă. Avem puterea să-i batem pe gălăţeni şi cred că vom obţine cele trei puncte”, a completat şi mijlocaşul Florin Achim.

Liga 2: Dezastru pentru Brăila şi Galaţi

Cele două mari rivale din regiunea Sud-Est, CF Brăila şi Dunărea Galaţi au înregistrat noi înfrângeri în Liga 2, visele de promovare fiind, în acest moment, utopice.

La Galaţi, gazdele, care şi-au propus la startul campionatului să ocupe unul dintre primele două locuri, au cedat cu 2-3 în faţa unei contracandidate, FC Clinceni. Partida a fost una nebună, gălăţenii conducând cu 1-0 (Istrate 46’) şi egalând apoi la 2 (Bâtfoi 73’). La 3 minute de la reuşita fostului stelist, Pălimaru a marcat golul victoriei oaspeţilor şi i-a băgat şi mai mult în mocirlă pe gălăţeni, rămaşi ultimii în clasament.

Tot în faţa unei echipe ilfovene a pierdut şi CF Brăila, scor 1-4, problemele administrative ale brăilenilor răsfrângându-se şi asupra jocului echipei. Deşi momentan ocupă locul 8 în clasament, la 3 puncte de ultimul loc de play-off, brăilenii au în continuare probleme financiare şi aşteaptă să vadă ce va decide actuala conducere a grupării. Din câte se pare, dacă până la finalul turului nu se vor găsi soluţii, echipa s-ar putea desfiinţa.

 

 

Cele mai citite

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă