15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialS-a furat o expozitie

S-a furat o expozitie

In fapt. Au disparut toate cele 40 de fotografii ce alcatuiau expozitia "Bucurestiul meu drag", deschisa la statia de metrou Dristor I. Ultima data, lucrarile au putut fi vazute pe 16 mai, a doua zi dupa vernisaj. Expozitia urma sa fie deschisa in perioada 15 mai-30 iunie 2008.
In drept. Bucurestiul trait zi de zi trebuie sa fie si macar putin iubit de locuitori sai. Cei satui de praful orasului ori de cladirile sale gri si de traficul sufocant, dar care au totusi dorinta de a descoperi frumusetea orasului, se pot alatura ca privitori prin obiectivele aparatelor foto ori ca turisti in propriul oras in asa-numitele "excursii foto" care descopera "Bucurestiul meu drag". Caci sub acest nume activeaza una dintre cele mai interesante comunitati de fotografi – unii profesionisti, precum Dinu Lazar, Lucian Muntean etc., altii de ocazie, ce se aduna pentru a iubi Bucurestiul la pas.

Bucurestiul este un oras senzational pentru a fi fotografiat. Partile lui rele sunt totodata si cele mai vii. De multe ori imaginile pot fi iubite cu mai multa usurinta decat strazile orasului. Iar orasul nu ar fi acelasi fara locuitorii sai. Bucurestiul este un oras organic, la fel ca si amestecul sau de locuitori. O strada oarecare poate arata foarte diferit de-a lungul unei singure zile. In functie de ora, acea strada prinde viata scursa din diferite personaje: muncitorii si copiii de scoala o transforma de la 6 la 9 dimineta, iar pensionarii si studentii, de la 9 la 10. Dupa-amiezele sunt ale managerilor ori ale functionarilor cu ecusoane. Aceeasi strada devine excesiv de organica de la 5 pana la 7 seara, cand trotuarele se amesteca cu partea carosabila, masinile cu oamenii, aerul cu praful, claxoanele cu injuraturile etc. Noaptea, strada este a smecherilor, a vitezei si a luxului.

Fotografiile asociatiei "Bucurestiul meu drag" inregistreaza organicul acestui oras asa cum nu apare in cartile postale ori in vederile Capitalei.

Acesti fotografi vor sa vada cum arata Bucurestiul de pe Casa Poporului, de pe Parcarea Unirea, catarati pe cladirea ASE ori de pe cladirea Financial Plaza (Bancorex). Sau cum se vad acoperisurile Capitalei, stradutele cu magazine de antichitati ori transformarile circurilor foamei in sclipitoare malluri. Conditia participarii la oricare din excursiile foto este simpla dorinta de a indragi Bucurestiul chiar si numai prin farmecul fotografiilor.
Revenind la expozitia deschisa si furata din statia de metrou Dristor, cine are detalii despre disparitia ei poate scrie la adresa http://www.orasul.ro/.

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă