17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialRyanair renunţă la zborurile low-cost spre Statele Unite

Ryanair renunţă la zborurile low-cost spre Statele Unite

Compania aeriană low-cost Ryanair, care la începutul săptămânii a anunţat că va lansa zboruri transatlantice ieftine, a revenit asupra poziţiei iniţiale şi a declarat că nu a aprobat niciun proiect privind cursele translatlantice, relatează Mediafax.

Citește și: EasyJet şi Ryanair, cele mai bune companii aeriene low-cost

“În contextul recentelor articole din mass-media, Consiliul de Administraţie al Ryanair Holdings doreşte să clarifice că nu a analizat şi nici nu a aprobat vreun proiect privind zborurile transatlantice şi nici nu intenţionează să facă acest lucru”, a declarat, joi seara, operatorul aerian într-un comunicat citat de CNN.

Declaraţiile de joi contrastează cu poziţia companiei de marţi, când Ryanair a anunţat aprobarea unui plan de afaceri pentru creşterea veniturilor, inclusiv prin lansarea de zboruri transatlantice low cost, cu un preţ de pornire de 10 lire sterline (14 dolari), fără taxe.

“Dorim să oferim zboruri low-cost între 12-14 oraşe din Europa şi 12-14 oraşe din SUA. Avem un plan de afaceri, dar acesta depinde de obţinerea de aeronave viabile, iar estimarea noastră este că acest lucru se va întâmpla peste 4 sau 5 ani, se arată într-un comunicat al grupului irlandez remis CNN marţi.

Reprezentanţii Ryanair nu au oferit explicaţii pentru anunţurile contradictorii.

Potrivit Financial Times, directorul general al operatorului, Michael O’Leary, a dat vina pe lipsa de comunicare din cadrul companiei. O’Leary a spus că nu a avut cine să retracteze comunicatul de marţi, fiind Ziua Sfântului Patriciu (St. Patrick’s Day), iar subiectul nu a fost discutat până la şedinţa CA de joi.

Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă