22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRușii continuă manevrele militare la frontiera cu Ucraina

Rușii continuă manevrele militare la frontiera cu Ucraina

Rușii continuă manevrele militare la frontiera cu Ucraina și pretind că astfel se pregătesc pentru respingerea unui atac cu rachete din partea Kievului. În manevre sunt implicate de această dată pete 100 de avioane de luptă.

Exercițiile rusești vin la numai o săptămână de la ultimele astfel de mișcări de trupe executate în sudul teritoriului său, provocând îngrijorarea Kievului, transmite Mediafax.

Exerciţiile, care vor avea loc până vineri, implică peste 100 de avioane de diverse tipuri, printre care bombardiere Su-34 şi Su-24, avioane de vânătoare Su-27, de interceptare MiG-31, elicoptere de luptă Mi-8, Mi-24 şi Mi-28H, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Avioane de tip Il-78 vor efectua de asemenea misiuni de alimentare în zbor a bombardierelor şi avioanelor de vânătoare.

Moscova a lansat deja săptămâna trecută manevre militare în regiunea Astrahan, din sudul Rusiei, implicând rachete sol-aer S-300, mai scrie Mediafax.

Potrivit Ministerului Apărării, exerciţiile vizează pregătirea armatei ruse în vederea "respingerii unui atac masiv cu rachete".

Autorităţile de la Kiev au cerut explicaţii în legătură cu aceste operaţiunii militare "de amploare" în apropierea frontierei ucrainene.

Cele mai citite

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...

A luat campionatul și pleacă de la FCSB! Cu ce echipă s-a înțeles Ovidiu Popescu

După opt sezoane petrecute la FCSB, Ovidiu Popescu s-a despărțit de noua campioană a României și va evolua în sezonul următor la Universitatea Cluj,...

Statele Unite transmit condoleanţe oficiale pentru moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

Statele Unite au prezentat luni "condoleanţe oficiale" în urma decesului președintelui iranian Ebrahim Raisi și a altor oficiali iranieni într-un accident de elicopter care...
Ultima oră
Pe aceeași temă