23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCe spune Moscova despre avionul prăbușit în Sinai

Ce spune Moscova despre avionul prăbușit în Sinai

Ministerul rus al Transporturilor respinge ipoteza unui atentat terorist pentru prăbușirea avionului Airbus 321 în Peninsula Sinai, relatează agențiile internaționale de presă, conform Agerpres. 

‘În unele medii de informare au apărut informații potrivit cărora avionul de pasageri rus (…) a fost lovit de o rachetă lansată de teroriști. Această informație nu poate fi considerată veridică’, semnalează un comunicat emis de acest minister, care mai precizează că nici autoritățile egiptene nu dispun în acest moment de indicii pentru a lua serios în calcul o asemenea teorie.

Reacția survine după ce ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic, Wilayat Sina, a scris sâmbătă pe Twitter că este responsabilă de prăbușirea avionului, susținând totodată că a recurs la acest act pentru a răspunde intervenției militare ruse în Siria.

Citește și: Avion prăbușit în Sinai: 224 de morți. 100 de CADAVRE, scoase din epava aeronavei. Statul Islamic susține că a DOBORÂT avionul. Poziția Rusiei

Avionul companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia) efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruși și 3 ucraineni) și 7 membri ai echipajului, de asemenea ruși, și nu există supraviețuitori. Conform primelor date, după pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul a transmis turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicație.

Între timp, autoritatea aeronautică rusă a anunțat că a început să investigheze dacă operatorul aerian respecta normele de siguranță, mai ales că, în urma unui control efectuat anul trecut în luna martie, la compania Metrojet s-au descoperit nereguli, care ulterior au fost remediate. Totuși, respectiva autoritate a insistat că deocamdată nu există motive întemeiate să se considere că accidentul a fost provocat de o nouă încălcare a acestor norme, deși ipoteza unei defecțiuni tehnice este privilegiată.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă