21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRusia invită observatori OSCE la frontiera ruso-ucraineană

Rusia invită observatori OSCE la frontiera ruso-ucraineană

Ministerul rus de Externe a anunţat marţi că a invitat observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să se deplaseze la frontiera ruso-ucraineană, în a doua zi după un tir căzut într-un oraş rusesc de frontieră a provocat moartea unei persoane, scrie Mediafax.

"Printr-un gest de bunăvoinţă şi fără a aştepta o încetare a focului, partea rusă invită observatori ai OSCE să se deplaseze la punctele vamale din Doneţk şi Gukovo, la frontiera ruso-ucraineană", anunţă dipomaţia rusă într-un comunicat, adăugând că a trimis o scrisoare în acest sens preşedintelui OSCE, Didier Burkhalter.

Ministerul rus a precizat, de asemenea, că această decizie este "legată de agravarea considerabilă a situaţiei din sud-estul Ucrainei, unde Kievul desfăşoară o operaţiune militară".

"Suntem siguri că această măsură va contribui la crearea condiţiilor favorabile pentru atingerea obiectivelor vizând o încetare a violenţelor şi lansarea unui dialog" în Ucraina, adaugă Moscova, potrivit Mediafax.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale din Rostov, citat de agenţia rusă Itar-Tass, a anunţat duminică că "un obuz lansat de pe teritoriul ucrainean a căzut la Doneţk. Două case au fost avariate, iar o persoană a murit", a precizat el, adăugând că o femeie în vârstă a fost rănită.

Moscova a reacţionat foarte rapid. "În Rusia, noi considerăm această provocare drept un act de agresiune suplimentar din partea Ucrainei", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe. "Acest eveniment demonstrează o escaladare extrem de periculoasă a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina şi poate avea consecinţe ireversibile, de care va fi responsabilă Ucraina".

La rândul său, Kivul a dezminţit duminică că ar fi la originea acestui tir cu obuze.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă