16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialRomânia respectă proprietatea mai rău ca Trinidad Tobago sau Rwanda

România respectă proprietatea mai rău ca Trinidad Tobago sau Rwanda

România a coborât cinci poziţii, pe locul 60, într-un top de 129 de state realizat de organizaţia americană Property Rights Alliance în funcţie de un indice privind respectarea dreptului de proprietate, conform Mediafax.

Chiar dacă România a coborât în clasament, organizaţia notează că scorul României a crescut uşor faţă de anul trecut, cu 0,1 puncte, la 5,5 puncte.

La calcularea indicelui au fost luate în considerare mediul legal şi politic, dreptul de proprietate asupra activelor şi dreptul de proprietate intelectuală.

Pe primele trei poziţii ale clasamentului se află Suedia, Finlanda şi Singapore. Germania este pe locul 13, Marea Britanie pe 15, iar Franţa pe 20.

Dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, Estonia este pe 28, Cehia pe 33, Ungaria pe 37 şi Polonia pe 43.

Cinci state sunt plasate la egalitate înaintea României, pe locul 55, respectiv Trinidad Tobago, Rwanda, Panama, India şi Ghana.

Bulgaria este pe locul 64, la egalitate cu Croaţia.

Cele mai citite

SUA anunță măsuri pentru a da un impuls micilor afaceri cubaneze

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat modificări de reglementare pentru a permite un sprijin financiar american mai mare pentru sectorul privat în curs de dezvoltare...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

Concediul paternal, acordat tuturor taţilor care au calitatea de salariat

Concediul paternal se va acorda tuturor taţilor care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă