21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialRomânia-Polonia, dezastru pentru naţională, succes pentru Piţurcă

România-Polonia, dezastru pentru naţională, succes pentru Piţurcă

„Nu e un capăt de ţară, a fost doar un test amical. Unii jucători mi-au plăcut, au avut o prestaţie bună, dar nu vreau să dau nume. Nici în prima repriză nu am jucat rău, dar am primit multe goluri şi nu am marcat. Polonezii au înscris la fiecare ocazie de poartă, noi am ratat. Dacă mai dădeam un gol era altceva, cred că am fi putut să-l marcăm şi pe al treilea. Cu Australia veţi vedea naţionala adevărată. Nu m-a dezamăgit nimeni şi cine mi-a plăcut o să rămână pentru meciul cu Australia. Suntem dezamăgiţi pentru că am primit patru goluri“, a spus Victor Piţurcă.

Selecţionata României a fost învinsă de Polonia cu scorul de 4-1 (4-1), sâmbătă seara, la Malaga, într-un meci amical de fotbal.

Gicu Grozav (41) a înscris singurul gol al tricolorilor, în timp ce pentru polonezi au marcat Szymon Pawlowski (15), Lukasz Teodorczyk (24, 27) şi Daniel Lukasik (33).

Prima ocazie a meciului a fost irosită de polonezi, în min. 10, când şutul lui Wszolek a fost reţinut de Lung jr. Polonia a deschis scorul în min. 15, cu un şut din careu, după ce l-a driblat pe Măţel. Tricolorii au avut şansa egalării, dar Chiţu a ratat incredibil cu poarta goală, după ce l-a driblat pe portarul Slowik (18).

Polonia a profitat de greşelile în lanţ ale apărării noastre şi a mai punctat de două ori în decurs de numai trei minute, prin acelaşi Teodorczyk – care a tras la colţul scurt (24), iar apoi a reluat în plasă o minge revenită din bara transversală (27). Scorul a luat proporţii în min. 33, când Lukasik a marcat cu călcâiul din mijlocul fundaşilor români.

România a avut un final de repriză mai bun şi a reuşit să reducă din handicap prin Grozav (41), care a profitat de un cadou oferit de portarul Slowik, după ce tot jucătorul Petrolului ratase o ocazie bună în min. 36 (şut din unghi apărat de portar).

Piţurcă a făcut numeroase schimbări la pauză, iar România a controlat jocul în partea secundă, fără a avea ocazii clare de gol, însă. Singura şansă notabilă a fost şutul lui Maxim (70), respins de portar.

Meciul nu va figura în palmaresele celor două echipe naţio­nale. Tinerii jucători români au dezamăgit în acest test, dar o parte din ei vor avea şansa de a se revanşa în partida cu Australia, de miercuri, care se va juca tot la Malaga.

Selecţionerul a explicat şi de ce nu i-a mai convocat pe Adrian Mutu şi Bogdan Lobonţ, jucători care se aflau pe lista sa iniţială pentru meciul cu Australia.

„Lobonţ nu a apărat deloc, iar Mutu nu e nici el la parametrii fizici normali. Am spus că voi chema numai jucătorii care sunt în formă. Pentru binele echipei naţionale, sper să-şi revină până la meciurile cu Ungaria şi Olanda“, a mai spus Piţurcă. 

Cele mai citite

Stoltenberg cere țărilor NATO un sprijin mai puternic pentru Ucraina. Iohannis încă n-a convocat CSAT, pe tema sistemului Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită țărilor aliate ca, la următorul Summit, cel din iulie 2024, să aprobe un sprijin mai puternic pentru...

RL a pus din nou ALPAB la tuns iarba

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, susține că a demarat lucrări de cosire a ierbii din zona Piața Unirii,...

Orban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră “acțiune ostilă” decizia UE de a nu ține cont de refuzul Ungariei în privința ajutorului pentru Ucraina

Decizia UE de a nu ține cont de obiecțiile Ungariei în chestiunea sprijinului pentru Ucraina este inclusă de Rusia în seria "acțiunilor ostile", a...
Ultima oră
Pe aceeași temă