16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRomânia Liberă, din nou campioană la Cupa Presei la fotbal

România Liberă, din nou campioană la Cupa Presei la fotbal

Echipă de fotbal a cotidianului România Liberă a câştigat Cupei Presei Aqua-Carpatica, după ce a învins, în urma loviturilor de departajare formaţia ziarului Click (5-4, 1-1 la finalul timpului regulamentar). Astfel colegii noştri au ajuns la cinci trofee adjudecate din 2007 până acum.

Cum era de aşteptat ultimul act al Cupei de Iarnă a fost unul foarte disputat, formaţia cotidianului Click fiind un adversar redutabil pentru multiplă câştigatoare a competiţiilor destinate jurnaliştilor.

 

România liberă a început jocul într-un sistem mai defensiv 3-1-1, absorbind perfect atacurile Click. Contraatacul nu a funcţionat la fel de bine ca altă dată, iar unele decizii ale arbitrilor au făcut ca tenisunea să atingă cote înalte în prima parte a jocului. Scorul a fost deschis cu cinci minute înainte de pauză de către Click, care a punctat în urma unei lovituri libere. Pauză a venit la timp pentru băieţii noştri. În primul rând s-au făcut uitate fazele controversate din prima parte, iar apoi s-a decis schimbarea sistemului, trecându-se la unul mai ofensiv, cu doi fundaşi, doi mijlocaşi şi un atacant.

Modificarea a avut efect imediat. Click a făcut pasul înapoi, sperând să dea lovitura de graţie pe contraatac. Noua linie mediană, formată din Cristi Horeth şi Robert Cristea, a dominat mijlocul terenului oferindu-le numeroase mingi atacanţilor. Chiar şi în cazul în care unul dintre cei doi obosea Viorel Niţă se achita excelent de sarcini, echipa devenind chiar mai periculoasă, purtătorului tricoului cu numărul 4 având un profil mai ofensiv.

Concentraţi pe atacanţii noştri, Sorin Suciu şi Bogdan Ormuz, sau pe oamenii de la mijloc, adversarii au uitat de fundaşi. Florin Burcea, Ovidiu Lăutaru şi Mihai Ilie au avut numeroase incursiuni în atac, destabilizând apărarea celor de la Click, în timp ce Adi Duţă şi Claudiu Tudose au distrus din faşă orice încercare de atac a oponenţilor.

Adi Duţă a ţinut echipa noastră în joc la jumătatea reprizei secunde când a respins de pe linia porţii mingea care cel mai probabil ar fi dus trofeul în vitrina adversarilor. Momentul psihologic a fost depăşit cu succes, iar cu cinci minute înainte de final Claudiu Tudose a prins un şut excelent din flancul drept lăsându-l fără replică pe goalkeeper-ul echipei Click.

Au urmat loviturile de departajare. Tradiţia a fost respectată, iar primul jucător care a executat pentru România liberă, de această data Claudiu Tudose, a ratat. Portarul Cristi “Romeo” Albu a avut barele de partea sa, fiind salvat de transversală la prima lovitura a adversarilor. Apoi au înscris pe rând Adi Duţă, Florin Burcea, Cristi Horeth şi Sorin Suciu, iar ultimul şut al celor de la Click, executat de Sebastian Perju a fost parat de Romeo. În urma prestaţie din finală, dar şi din celelalte partide, în care a primit cele mai puţine goluri dintre toţi portarii (11), Cristi Albu a fost desemnat cel mai bun goalkeeper al turneului.

Pentru România liberă urmează returul din Cupa Firmelor (mai multe informaţii pe smart-fotbal.ro, secţiunea teren redus), unde luni va evolua, în etapa a şaptea a Grupei B, împotriva formaţiei Ubisoft. Formaţia cotidianului nostru are şanse reala de a se clasa pe unul dintre primele două locuri, care duc la turneul final din Bulgaria, programat la începutul lunii iunie.

Rezultate Cupa Presei Aqua-Carpatica

Grupa A

RL-GSP TV 5-1
RL-Publimedia 3-2
RL-Digi Sport 4-1
RL-ProTV 3-3

Semifinale
RL-Gandul 5-3

Finala
RL-Click 1-1 (5-4 dupa executarea loviturilor de departajare).

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă