14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, joc „de vis“ la Cluj

România, joc „de vis“ la Cluj

„Tricolorii“ au spulberat Danemarca la tenis, 5-0, în faţa unui public clujean care a primit atât laudele nordicilor, cât mai ales ale conducerii Federaţiei Române de specialitate.

Cupa Davis pare că şi-a găsit o nouă casă în România. Al doilea meci al “tricolorilor” disputat la Cluj în mai puţin de cinci luni, de data aceasta împotriva Danemarcei, a găsit o Sală a Sporturilor “Horia Demian” arhiplină, în special la partida de dublu. Acest avantaj, coroborat cu valoarea mult inferioară a danezilor, a făcută ca România să nu aibă prea mari emoţii în meciul de tenis care a contat pentru turul I al grupei I din zona Euro-Africană. Marius Copil a început perfect ziua de vineri şi a terminat în trei seturi duelul cu cel mai bine clasat jucător danez de simplu, Frederik Nielsen, numărul 482 mondial, însă cel mai bun român prezent în lotul de Cupa Davis pentru această partidă, Adrian Ungur, aflat pe locul 103, a avut probleme cu Martin Pedersen. În cele din urmă, experienţa şi pregătirea fizică superioară au fost de partea jucătorului român, care a adus victoria cu numărul doi la finalul unei partide de cinci seturi. Astfel, rolul de a aplica lovitura decisivă Danemarcei i-a revenit dublului alcătuit din Horia Tecău şi Florin Mergea, foşti câştigători de juniori la Wimbledon în această formulă. Cum era de aşteptat, cei doi nu au avut prea mari probleme contra danezilor Frederik Nielsen şi Thomas Kromann, chiar dacă primul ocupă locul 20 în lume la această disciplină. 7-6 (3), 6-2, 6-4 a fost scorul cu care România a făcut 3-0 la general, suficient pentru ca “tricolorii” să poată sărbători accederea în turul doi din grupa I a zonei Euro-Africane. “În primul set a fost mai greu pentru că nu i-am cunoscut foarte bine, însă după ce l-am câştigat ne-am dat drumul la joc mai departe. Ei  nu au schimbat nimic, au rămas cu aceeaşi tactică, aşa că ne-a fost mai uşor să ne impunem”, a spus Mergea, care ar putea fi chiar adversarul lui Tecău în această săptămână, atunci când cei doi vor juca la turneul de la Zagreb.

Poze şi autografe

“Nu a fost un meci prea uşor, dar ne bucurăm că am câştigat şi că am adus punctul decisiv pentru România. A fost şi o atmosferă extraordinară în sală”, a declarat şi Horia Tecău, jucător aflat pe poziţia a opta în lume la dublu, întârziat la conferinţa de presă de zecile de autografe si poze cerute de către fanii clujeni. Ziua de ieri a confirmat faptul că România se află mult peste Danemarca la tenis, iar Adrian Ungur şi Marius Copil şi-au câştigat fără prea mari probleme meciurile cu Thomas Kromann, respectiv Christoffer Konigsfeldt. Primul, deşi a jucat uşor accidentat la spate, iar apoi a avut nevoie de îngrijiri medicale la picior chiar şi în timpul meciului, s-a impus cu 6-3, 6-4, în timp ce Copil l-a “rezolvat” cu 6-4, 6-3 pe Konigsfeldt. “Speram foarte mult să terminăm partida încă după întâlnirea de dublu şi mă bucur că am realizat acest lucru. Vreau să mulţumesc în principal publicului de la Cluj pentru suportul de care a dat dovadă, mai ales la partida de dublu, acolo unde a fost o sală arhiplină, cum nu a existat niciodată la Bucureşti, de exemplu, chiar şi când aveam la dispoziţie cea mai bună echipă. «Cu Olanda jucaţi tot la Cluj, nu?» m-a întrebat primarul Emil Boc, însă încă nu ştim acest lucru. O să alegem în perioada următoare locaţia”,  a declarat şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir. Partida cu Olanda va avea loc în weekend-ul 5-7 aprilie, însă în pole-position pentru găzduirea acestui meci se află, în acest moment, Craiova şi Bucureşti. 

FELICITĂRI

Aplauze daneze

Spectatorii din Sala Sporturilor “Horia Demian” au fost chiar şi pe placul jucătorilor Danemarcei, care au rămas plăcut surprinşi de atmosfera creată de cei mai ales peste 2.000 de fani care au fost la partida de dublu. De altfel, clujenii din tribune chiar au scandat numele ţării nordice la finalul celui de-al cincilea meci, moment sărbătorit cu aplauze de către componenţii Danemarcei. “Nu am jucat niciodată într-o asemenea atmosferă într-un meci de Cupa Davis”, a recunoscut numărul 1 din tabăra danezilor, Frederik Nielsen.

Sala clujeană a fost aproape plină la meciul de dublu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă