18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRomân bănuit de tentativă teroristă, reținut de autoritățile germane. SRI a colaborat...

Român bănuit de tentativă teroristă, reținut de autoritățile germane. SRI a colaborat cu partenerii germani pentru prinderea tânărului de 21 de ani

UPDATE: Serviciul Român de Informații (SRI) a contribuit cu informații relevante care au condus la măsura arestării cetățeanului român, încă dintr-o fază incipientă a investigațiilor informative desfășurate de partenerul german. 

“SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri și amenințări de natură teroristă, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi”, transmite SRI printr-un comunicat de presă. 

Românul avea 21 de ani și a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt. Autoritățile spun că el trăia de mai mult timp în Germania și s-ar fi autoradicalizat.


Un român suspectat de terorism a fost reținut în Germania. El ar fi plănuit să comită un atac în Germania, iar polițiștii ar fi descoperit că a făcut schimb de mesaje cu mai multe persoane monitorizate, arată Agerpres.

Anchetatorii spun că el urma să plece de la Frankfurt către România și să plănuiescă atacul în continuare. El se află momentan în custodia poliției.

Românul a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt, iar anunțul cum că el ar fi pregătit atacul în Germania a fost făcut vineri de Parchetul din Karlsruche și poliția germană.

Anchetatorii nu dispun la ora actuală de niciun indiciu cu privire la o țintă concretă a unui eventual atac și nici nu menționează dacă cel arestat este afiliat unei grupări jihadiste anume.

Poliția a făcut o percheziție la domiciliul românului din regiunea Heidelberg și au confiscat mai multe documente și date pe suport informatic.

 

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă