14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: USL s-ar putea înţelege punctual cu Traian Băsescu

REVISTA PRESEI: USL s-ar putea înţelege punctual cu Traian Băsescu

“PNL sabotează PSD la Bruxelles – Leonard Orban, săpat la Bruxelles. Lupte politice pe candidatura sa la Curtea Europeană de Conturi”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: “Un mail cu acuzaţii la adresa ministrului Leonard Orban, candidat pentru un post la Curtea Europeană de Conturi, a fost trimis unor înalţi oficiali UE.

O serie de acuzaţii legate de candidatura ministrului pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, ca reprezentant al României la Curtea Europeană de Conturi de la Luxemburg au circulat în această săptămână, pe un email atribuit Transparency Network, înainte ca ministrul român să fie audiat, astăzi, în Comisia de Control Bugetar din Parlamentul European, care urmează să dea avizul pentru această propunere a Guvernului României – aripa Ponta. Informaţiile au fost asumate de o anume Catherine Johnson, reprezentantă a organizaţiei Transperancy Network, care, în urma verificarilor Adevarul nu au fost găsite, şi au fost trimise de pe adresa de e-mail transparency.eu@gmail.com”.

“Pentru ca, în decembrie, Victor Ponta să fie nominalizat prim-ministru. USL s-ar putea înţelege punctual cu Traian Băsescu”, aflăm din Cotidianul: “În discuţiile liderilor Uniunii Social-Liberale se vehiculează din ce în ce mai des scenariul potrivit căruia locatarul de la Cotroceni ar putea încerca, după alegerile parlamentare – indiferent de cât de mare va fi scorul pe care actuala putere îl va obţine -, să refuze nominalizarea lui Victor Ponta ca premier.

Luând în calcul această ipoteză (foarte probabilă, cunoscut fiind caracterul conflictual al lui Traian Băsescu), conducerea USL a stabilit două strategii de contracarare a manevrelor preşedintelui de a bloca numirea lui Ponta. Prima şi cea mai simplă – o nouă suspendare a lui Băsescu – e dorită doar de puţini lideri liberali şi social-democraţi, având în vedere eşecul răsunător al referendumului din iulie. Cea de-a doua strategie de blocare a refuzului lui Traian Băsescu de a-l nominaliza din nou pe Victor Ponta constă într-o înţelegere prealabilă cu preşedintele, realizată, ca de obicei, în spatele uşilor închise”.

“Guvernul Ponta, cocoşat sub falsurile miniştrilor”, scrie şi Curentul: “Mitomania lui Victor Ponta, probată din plin după preluarea funcţiei de premier, s-a extins rapid asupra întregului guvern, miniştrii noului cabinet declanşând o adevărată întrecere în comiterea de falsuri, unele mai grosolane decât altele, nu numai în CV-uri, ci şi în alte documente oficiale.

După ce am reamintit câteva dintre falsurile comise în scopul cosmetizării trecutului câtorva dintre capii USL, în frunte cu ‘dottore’ Ponta, un plagiator cu recunoaştere internaţională, continuăm prin a prezenta alte falsuri în declaraţii, ce stau sub semnul penalului, comise de mai mulţi membri ai cabinetului, cot la cot cu lideri de marcă ai PNL”.

“Povestea fabuloasă a TEZAURULUI LYSIMACH, demnă de un film poliţist. O lovitură de 4 milioane de euro cu AURUL DACILOR de la Sarmigezetusa”, titrează şi Evenimentul zilei: “Cei patru hoţi îşi vindeau marfa la un hotel din Timişoara. Traficanţii de comori le transportau la Viena, apoi luau calea marilor case de licitaţii din lume.

Aurul lui Lysimach a apărut la vânzare în Germania şi Statele Unite. Banii erau spălaţi în România sub formă de afaceri noi şi investiţii imobiliare. Doar 28 de monede din comoara de 3.600 de bucăţi de aur au fost recuperate de statul român”.

“EXCLUSIV. Ce spune ‘eroina fondurilor europene’, poloneza Elzbieta Bienkowska, despre planurile lui Victor Ponta de a face în România un minister al banilor UE”, aflăm din Gândul: “Ministrul polonez Elzbieta Bienkowska, cunoscută pe continent drept ‘eroina fondurilor europene’ pentru că a făcut din ţara ei campioana absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune, a declarat pentru gândul că România nu trebuie să adopte modelul polonez, acela al unui minister separat al banilor UE, doar pentru că a funcţionat în Polonia, ci că guvernul nostru trebuie să creeze propriul sistem de absorbţie, pe baza experienţei existente deja cu aceste fonduri”.

“Safari printre oi şi gherţoi pe Drumul Babelor”, scrie Jurnalul Naţional: “Dacă în România ar exista o competiţie de ‘asfaltare viteză’ aceasta ar fi câştigată detaşat de grupul de interese care are ca axă centrală Drumul Judeţean 713 din Parcul Natural Bucegi. În urmă cu doi ani, Elena Udrea, la acel moment ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, îşi exprima dorinţa de a avea o alternativă la aglomeraţia de pe Valea Prahovei”.

Cele mai citite

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă