19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: USL riscă să rămână FĂRĂ candidat la Preşedinţie. Antonescu se...

REVISTA PRESEI: USL riscă să rămână FĂRĂ candidat la Preşedinţie. Antonescu se DEZUMFLĂ accelerat

“Aventurierul pieţei de capital, dispărut fără urmă. Bursa victimelor lui Cristian Sima”, titrează Adevărul în ediţia de vineri: “Cristian Sima, unul dintre controversaţii jucători pe piaţa de capital, nu este de găsit. A pierdut deja şefia Bursei de la Sibiu şi riscă să-şi ruineze întreaga carieră pentru că în joc sunt milioanele de euro ale clienţilor săi.

Descris de unii drept unul care ‘se ştie cu bursa’, olimpic la matematică, excentric, dar nu ţepar, iar de alţii drept un amestec de escroc cu paranoic, Cristian Sima, care a dispărut de mai bine de 10 zile cu tot cu banii clienţilor, a adus piaţa de capital în lumina reflectoarelor. Şi nu printr-o tranzacţie-surpriză, ci printr-o dispariţie fără urmă”.

Din Cotidianul aflăm că “‘Dezinformarea’ este o carte bombă scrisă de un general controversat”: “Continuăm să vă prezentăm câteva fragmente dintr-o carte de excepţie, ‘Dezinformarea’, volum (anunţat pentru publicare în 2013, în SUA) bazat pe amintirile generalului DIE Ion Mihai Pacepa, cel mai celebru defector român din toate timpurile. În acelaşi timp (pentru cei mai puţin informaţi), vom căuta să completăm analiza ‘dezinformării’, unde este necesar şi unde considerăm că trebuie să aducem unele lămuriri.

Am vorbit în introducerea primului episod, despre rădăcinile sovietice ale dezinformării ca unealtă a serviciilor secrete GRU şi Speţnaz, nu numai despre maşinaţiunile fostului KGB (FSB). Pentru a se pune în practică eficient ‘maskirovka’ (termenul consacrat pentru dezinformare în cadrul serviciilor secrete) sovieticii au creat în cadrul Statului Major Sovietic, Direcţia Principală de Camuflaj Strategic (GUSM), care folosea ca surse de răspândire a dezinformării reţeaua de agenţi GRU şi Speţnaz (serviciile secrete ale armatei). GUSM avea planuri pe termen lung şi desfăşura operaţiuni strategice pe timp de pace şi de război”.

“Internaţi-l! Andrei Marga visează calorifere verzi pe pereţi”, scrie şi Curentul: “Proaspăt uns în fruntea Institutului Cultural Român, Andrei Marga a şi descoperit adevăratul brand de ţară al României. Ce Dracula, ce Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau Hagi, ori frunza Elenei Udrea? Habar nu aveţi! După mintea lui Marga, adevăratul brand de ţară, care va propulsa imaginea României pe mapamond este, ţineţi-vă bine: caloriferul.

Deunăzi, Andrei Marga s-a trezit din nou vorbind. Mai bine ar fi tăcut, că măcar aşa ne-ar fi demonstrat că este într-adevăr filozof, aşa cum se laudă. Miercuri, el ne-a spus că: ‘Toate institutele au fost concentrate pe film, arte plastice şi muzică. În cazul în care au fost făcute bine, este în regulă. Apoi pe tot felul de întâlniri. Institutele trebuie să revadă conceptul de cultură cu care operează, trebuie să venim la un concept natural de cultură, inclusiv cu filmul'”.

“USL riscă să rămână fără candidat la Preşedinţie. Antonescu se dezumflă accelerat”, titrează şi Evenimentul zilei: “Potrivit ultimului sondaj CSOP, liderul liberal continuă să se erodeze cu repeziciune. Doar două procente îl despart de Traian Băsescu. Şeful statului e de opt ani la putere şi a decontat criza economică.

Uniunea Social Liberală ar putea fi pusă în situaţia ca, în curând, să îşi găsească un alt prezidenţiabil. Cel mai recent sondaj CSOP, realizat în perioada 28 septembrie-3 octombrie, relevă că preşedintele PNL, Crin Antonescu, continuă să scadă accelerat în topul încrederii”.

“AUTOSTRADA SUDULUI, un nou vis al infrastructurii româneşti. Pe unde ar putea trece, când ar putea fi gata şi care ar fi investiţia”, informează Gândul: “Românii ar putea circula, în câţiva ani, pe o nouă autostradă, Autostrada Sudului, care va face legătura între Bucureşti şi Timişoara, prin partea sudică a României.

Proiectul nu este unul nou, o variantă fiind avansată în 2009 de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu. Autostrada ar putea trece prin şapte judeţe: Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş Severin şi Timiş”.

Cele mai citite

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...
Ultima oră
Pe aceeași temă