15.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Spălarea românilor pe creier, principala activitate a lui Ponta

REVISTA PRESEI: Spălarea românilor pe creier, principala activitate a lui Ponta

“Istoricul Cristian Troncotă: ‘Pacepa, agentul ruşilor, a dat cea mai cruntă lovitură spionajului românesc'”, titrează Adevărul în ediţia de joi: “La 35 de ani de la dezertarea generalului Ion Mihai Pacepa, ecourile continuă să se facă auzite. Unii îl consideră trădător, alţii îl cataloghează drept erou, iar o parte îl priveşte drept un simplu pion pe marea tablă de şah a spionajului mondial. A trădat România şeful spionajului? La această întrebare precum şi la multe altele a răspuns istoricul Cristian Troncotă”.

Din Curentul aflăm că “Gura păcătosului adevăr grăieşte: spălarea românilor pe creier, principala activitate a lui Ponta”: “Ponta a recunoscut la BBC că actuala conducere a statului român are ca principală ţintă spălarea pe creiere – adică distrugerea circuitelor mintale ale românilor. În emisiunea Hard Talk a BBC World Service din 20 martie, Victor Ponta a afirmat că ‘Principala preocupare a României este spălarea pe creier (brainwash)’.

După două secunde a rectificat susţinând că a vrut să spună de fapt braindrain – ‘migraţia creierelor’. De asemenea, posesorul de doctorat confirmat recent de Ministerul Educaţiei condus de prietenul său Remus Pricopie, nu numai că se bâlbâie în interviu, dar inventează şi cuvinte noi, neauzite şi inexistente în limba engleză, cum ar fi ‘disemployment’ pentru ‘şomaj’, în loc de ‘unemployment'”.

Citeşte şi GAFĂ de proporţii a lui Ponta la BBC: “Principala preocupare a României este SPĂLAREA pe CREIER”

Potrivit Evenimentul zilei, “Traian Băsescu îşi asumă ‘Mişcarea Populară'”: “Noul pol de dreapta este deschis celor neangajaţi politic, a anunţat şeful statului. Acesta nu va face parte din conducerea grupării. Fundaţia ‘Mişcarea Populară’ a fost ideea lui şi nu este destinată politicienilor. Despărţirea de PDL rămâne valabilă, cea mai mare dezamăgire a sa fiind refuzul câştigătorului Convenţiei de a renumăra voturile”.

Citeşte şi Băsescu: Cer românilor să nu meargă la referendum dacă în Constituţie nu se respectă cel din 2009

“‘Noi suntem ţigani, doamnă. Şi am învăţat să împărţim cu alţii ce ne prisoseşte’. Moartea Puşulinei a dat viaţă, de Bunavestire, la trei oameni”, scrie şi Gândul: “Un foc de armă a schimbat destinele unor oameni care nu ştiau unii de existenţa celorlalţi. Un glonţ tras de pistolul unui poliţist a pus capăt vieţii unei fete de 23 de ani şi a schimbat existenţele altor trei. De Bunavestire, două femei – de 31, respectiv 52 de ani, şi un bărbat – de 53 – s-au întâlnit, printr-un joc crud al sorţii, în aceeaşi clădire: a clinicii de Transplant de la Fundeni. Au ajuns aici străini. Acum sunt ‘fraţi’, pentru că poartă în ei organe de împrumut – provenite, toate, de la acelaşi donator: Alexandra Elena Pârşă, de 23 de ani.

‘Noi suntem ţigani, doamnă. Şi aşa suntem noi educaţi. Să împărţim cu alţii ce ne prisoseşte. Nu suntem egoişti’, spune cu lacrimile înnodate-n gât Costel Pârşă, tatăl Alexandrei. Când a aflat că fiica lui a intrat în moarte cerebrală, bărbatul din Vlădeni, Dâmboviţa, s-a sfătuit cu familia şi a decis să-i doneze organele. ‘Cu toţii am decis. Ne-am gândit cum să facem ca ea să trăiască în continuare. Fata mea iubea viaţa şi acum nu mai poate să se bucure de ea. Am vrut să dăm altora posibilitatea asta: să trăiască ei, şi prin ei, o să trăiască şi fata mea'”.

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă