13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Sex şi servicii secrete la Guvern

REVISTA PRESEI: Sex şi servicii secrete la Guvern

“Ce premier va alege preşedintele-jucător?”, se întreabă Adevărul în ediţia de miercuri: “Victor Ponta, Mircea Geoană, Ioan Rus, George Maior şi Călin Popescu Tăriceanu sunt numele vehiculate pentru preluarea Guvernului după alegerile din 9 decembrie.

Desemnarea viitorului premier este, poate, ultima mare carte politică pe care o poate juca Traian Băsescu, al cărui mandat de preşedinte expiră în 2014. USL are peste 50% în sondaje, ceea ce îngustează marja de manevră a preşedintelui, obligându-l, teoretic, să nominalizeze un candidat la postul de premier din rândul acestei alianţe”.

Din Cotidianul aflăm că, scos din sărite de cel mai temut adversar al său, “Băsescu se răfuieşte cu Antonescu”: “Într-un nou acces de populism, Traian Băsescu a ieşit iar la rampă marţi seară ca să arate cât de ‘îngrijorat’ el este când vine vorba de soarta ţării.

După ce luni seară a atacat Guvernul şi Parlamentul şi i-a sfidat pe români transmiţând că votul lor de la referendum nu a fost aşa cum l-au dat ei, de această dată Băsescu s-a răfuit cu Crin Antonescu, care l-a acuzat marţi că defăimează România”.

“Mircea Duşa o ţine în braţe pe sexy – poliţista lui Mazăre”, scrie Curentul: “Ministerul Administraţiei şi Internelor, ajuns de o vreme încoace sub ocârmuirea lui Mircea Duşa, se dovedeşte a fi pentru unii ‘mumă’ iar pentru alţii ‘ciumă’. Ciumă a fost, de curând, în cazul comisarului şef Emanoil Moraru, mai-marele luptătorilor DIAS din Constanţa.

Militar cu o vastă experienţă, pregătit de agenţii FBI, specializat în negocieri, de fapt unul dintre cei mai buni negociatori ai noştri pentru situaţii de criză, omul a fost, până de curând, şi preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) Constanţa.

“Sex şi servicii secrete la Guvern”, titrează şi Evenimentul Zilei: Secretarul general adjunct al Guvernului a fost demis la sugestia unui serviciu secret. În locul său a fost adusă o tânără cu trecut controversat.

Dan Mihalache a fost demis după intervenţia unui serviciu secret. Aflat la Bruxelles, premierul Victor Ponta s-a mulţumit să critice declaraţiile anti-americane ale lui Mihalache, dar nu a explicat clar motivele pentru care l-a schimbat”.

“Şi Obama a păţit ‘RUŞINEA’ lui Băsescu. Cum a vrut preşedintele României să sperie poporul cu televizorul”, aflăm din Gândul: “Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, în prima din cele două intervenţii televizate de la începutul campaniei electorale, că, după criza politică din vară, în urma căreia a fost suspendat, şi a fraudelor anchetate de procurori la referendum, România are de suportat ruşinea de a avea observatori OSCE’ la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

În ciuda modului apocaliptic în care a fost făcut anunţul, situaţia nu stă tocmai aşa: democraţii mai respectabile decât cea românească, inclusiv cea a Statelor Unite, au suportat aceeaşi ‘ruşine’, ba chiar preşedintele Traian Băsescu a fost reales preşedinte în 2009 în acelaşi climat ‘ruşinos’ al monitorizării experţilor OSCE”.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă