18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: ”Ministrul `Decât` Pricopie îi jigneşte pe olimpicii României”

REVISTA PRESEI: ”Ministrul `Decât` Pricopie îi jigneşte pe olimpicii României”

Curentul titrează ”Ministrul `Decât` Pricopie îi jigneşte pe olimpicii României”.

”Ministerul Educaţiei nu poate face diferenţa nici măcar între liceenii olimpici şi ceilalţi liceeni. Dovadă a acestui fapt stă site-ul instituţiei care ne anunţă că ‘nici un candidat nu a promovat cu media 10’ dintre cei care, în urmă cu circa o lună şi jumătate, dădeau Bacalaureatul pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale. Propoziţia este scrisă cu litere îngroşate de către responsabilii de la Ministerul Educaţiei. Cu alte cuvinte, olimpicii mondiali şi europeni la matematică, fizică, chimie sau multi-disciplinari nu se ridică la nivelul exigenţelor de ‘nota 10’ trasat de Ministerul Educaţiei, condus de Remus Pricopie”, scrie ziarul.

”Previziune-şoc: în ritmul actual de dezindustrializare, în anul 2100 România va mai avea doar opt milioane de locuitori”, scrie Ziarul Financiar.

 

Ultimele raportări statistice creionează o dinamică exemplară a economiei ca ansamblu, în prima parte a acestui an, dar şi o înrăutăţire a situaţiei bugetelor de familie şi a veniturilor populaţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/mpqalf

Exporturile şi producţia industrială au crescut spectaculos, inflaţia şi deficitele externe scad, dar veniturile populaţiei şi consumul sunt pe cele mai joase poziţii în topurile Uniunii Europene.

Citeste mai mult: adev.ro/mpqalf

”Situaţia apa­rent fără ie­şire în care se află România – de peste 20 de ani tra­tată în media occidentală drept a doua cea mai săracă ţară din UE- arun­că o tuşă groasă asupra per­spec­ti­ve­lor. Ro­mânia va avea 15 milioane de lo­cuitori în anul 2050, 12 milioane în 2070 şi 8 mi­lioane în 2100 – într-un scenariu optimist, cal­cul din care este exclus fenomenul migraţiei, cel vinovat de scăderea cu 2,2 mi­lioa­ne de lo­cui­tori în ultimele două decenii”, notează ZF.

Gândul explică de ce rezultatele de la sesiunea curentă a bacalaureatului nu respectă legea normalităţii.

”În mod normal, spun matematicienii, cele mai multe note trebuiau să fie între 7 şi 7.50. Măsura este dată de legea normalităţii  sau de curba lui Gauss, care ar trebui să arate grafic asemenea unui clopot. Din graficele realizate pe baza datelor oficiale publicate pe EDU.RO, Gândul a verificat corectitudinea mediilor obţinute de elevi. Graficele de mai jos arată că atât pentru fiecare filieră în parte, cât şi pentru toate notele nu se poate realiza o curbă a lui Gauss”, arată publicaţia.

Adevărul ia în discuţie raportul dintre exporturile în creştere în România şi veniturile scăzute ale populaţiei.

”Exporturile şi producţia industrială au crescut spectaculos, inflaţia şi deficitele externe scad, dar veniturile populaţiei şi consumul sunt pe cele mai joase poziţii în topurile Uniunii Europene”, arată ziarul.

Exporturile şi producţia industrială au crescut spectaculos, inflaţia şi deficitele externe scad, dar veniturile populaţiei şi consumul sunt pe cele mai joase poziţii în topurile Uniunii Europene.

Citeste mai mult: adev.ro/mpqalf

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă