12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Dan Voiculescu a pierdut procesul cu postul de televiziune B1TV

REVISTA PRESEI: Dan Voiculescu a pierdut procesul cu postul de televiziune B1TV

Adevărul publică vineri un articol intitulat Fitile antiromâneşti în revoluţia de la Kiev. “Presa ucraineană şi rusă încearcă să inducă ideea că protestele anti-guvernamentale de la Kiev şi din alte oraşe reprezintă un bun prilej pentru România şi Ungaria să atenteze la integritatea teritorială a Ucrainei. Ziariştii Ucrainei se arată îngrijoraţi că media din România a cerut autorităţilor de la Bucureşti să intervină în Ucraina şi să folosească prilejul pentru a recupera teritorile ce au aparţinut României, dar nu se îşi pun nicio întrebare faţă de situaţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului sub regimul Ianukovici.”

Ziarul Evenimentul zilei anunţă că Dan Voiculescu a pierdut procesul cu postul de televiziune B1TV. “Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis, în urmă cu două zile, respingerea cererii de dizolvare a societăţii prin intermediul căreia emite postul de televiziune B1TV. Intact Production, firma controlată de mogulul media Dan Voiculescu, a cerut în instanţă închiderea televiziunii concurente.”

Gandul.info dezvăluie că un articol din noul Cod penal, care intra in vigoare la 1 februarie, ar putea inchide definitiv dosarele tortionarilor. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc(IICCMER) arata intr-o adresa trimisa catre Ministerului Justitiei ca in noua lege penala s- a modificat definitia genocidului, astfel ca “noua reglementare este mai restrictiva si atrage dificultati majore in ceea ce priveste atragerea raspunderii penale a celor care au ucis sute de detinuti politici”. Mai exact, in noul Cod penal la articolul privind genocidul nu mai sunt incriminate faptele indreptate impotriva oricarui tip de colectivitati, ci doar cele indreptate impotriva “grupurilor nationale, etnice, rasiale si religioase”.

Curentul scrie că pudibonzii de la CNC au ajuns celebri în presa internaţională după ce au interzis filmul „Nymphomaniac Vol. II”. “Agence France-Presse (AFP), The New York Times şi Huffington Post au prezentat, în ediţiile lor online, decizia Comisiei de clasificare a filmelor a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) de a interzice partea a doua a filmului “Nymphomaniac”, de Lars von Trier, în cinematografele din România.”

Jurnalul Naţional prezintă o serie de articole legate de “Umbra CIA” în România, sub titlul: “Stratfor dă târcoale preşedintelui României”. Reprezentantul Stratfor este un doctor în economie şi afaceri internaţionale, lector în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice şi a Universităţii din Bucureşti: Antonia Colibăşanu. Ea gestionează legătura cu sursele Stratfor din România: jurnalişti, profesori, politicieni, analişti din cadrul Institutului Diplomatic Român, angajaţi ai băncilor, ai serviciilor secrete etc. Relaţia cu sursele mai importante, cum ar fi ataşatul militar al României la Kiev sau cele din cercul preşedintelui Traian Băsescu, era gestionată de Reva Bhalla, un angajat Stratfor din Statele Unite.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă