19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine i-a deschis lui DD porţile! Marile GREŞELI ale Guvernului...

REVISTA PRESEI: Cine i-a deschis lui DD porţile! Marile GREŞELI ale Guvernului în cazul Oltchim

“Cine i-a deschis lui DD porţile! Marile greşeli ale Guvernului în cazul Oltchim”, titrează Adevărul în ediţia de marţi: “Schimbarea pe ultima sută de metri a strategiei de privatizare convenite încă din primăvară i-a alungat pe marii investitori.

În acelaşi timp, cerinţa ca ofertanţii să prezinte doar o scrisoare de bonitate în locul garanţiei bancare a făcut posibilă candidatura unei persoane fizice (Dan Diaconescu) la preluarea celui mai mare combinat petrochimic. Controversele iscate după ce omul de televiziune Dan Diaconescu şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni ale combinatului petrochimic Oltchim au ca punct de plecare însăşi strategia de privatizare a colosului de la Râmnicu Vâlcea”.

Din Curentul aflăm că paguba Oltchim în perioada guvernărilor PSD-PNL (Năstase, Tăriceanu) se ridică la suma de 204 milioane de euro: “Tot soiul de analişti de serviciu, politicieni şi băgători se seamă încearcă să acrediteze ideea că ‘perla industriei româneşti’, Oltchimul, a fost băgat în groapa ineficienţei economice de guvernarea PDL, după ce a prosperat ani buni de zile în vremea guvernărilor PSD şi PNL.

Pe ce se bazează, după cum ar întreba Moromete. Pe nimic, doar pe gargara politicianistă, pentru că datele economice spun altceva, total diferit de imaginea pe care încearcă astăzi din răsputeri să o creioneze guvernarea USL”.

“DOSARUL OLTCHIM. Ce ofertă a făcut Dan Diaconescu şi care este PLANUL B al Guvernului”, scrie şi Gândul: ” Dan Diaconescu a promis că va investi la Oltchim două miliarde de euro, potrivit ofertei sale de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea.

Pe hârtie, ambiţiile sale legate de combinat sunt mari şi vizează atingerea unei cifre de afaceri de 10 miliarde de euro pe an, după 3-4 ani de la achiziţionare, precum şi majorarea numărului de angajaţi la 10.000. Deocamdată, Dan Diaconescu, cel care şi-a adjudecat vineri pachetul de 54,8% deţinut de stat la Oltchim, a plecat în Gemania”.

Ziarul Financiar atrage atenţia că “Noua lege a sănătăţii mai are nevoie de dezbateri pentru că ridică multe întrebări”: “Legea sănătăţii intră pentru dezbateri în Parlament în prima săptămână din decembrie, prilej cu care se vor publica şi rezultatele studiului de impact realizat de autorităţi la cererea FMI şi UE, a spus Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii la evenimentul ZF Pharma Summit 12, organizat ieri de ZF. Potrivit acestuia, principalele prevederi din noua lege au în vedere spargerea monopului actualei Case Naţionale de Asigurări de Sănătate prin reorganizarea sa în societăţi mutuale”.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Accident la Pietriș în care au fost implicați șase copii

Marți seara, un grav accident rutier a avut loc în localitatea Petriș, din județul Bistrița-Năsăud, în care au fost implicate opt persoane, conform primelor...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...
Ultima oră
Pe aceeași temă