20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Șoc în sportul românesc! O atletă cunoscută, dopată cu Meldonium

REVISTA PRESEI. Șoc în sportul românesc! O atletă cunoscută, dopată cu Meldonium

Ziarele de marţi scriu despre culisele afacerii de spionaj la adresa şefei DNA, despre retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Bucureşti, dar şi despre primul scandal de dopaj al anului în atletismul românesc. 

 “Adevărul” continuă seria dezvăluirilor “Mogulul cu 10 ţâţe. Cum a fost muls de bani Pro TV de amantele, soţiile, fetele şi părinţii lui Adrian Sârbu” şi scrie că “Fondatorul Pro TV, Adrian Sârbu, toca anual cu familia şi cu prietenele sale milioane de euro, bani scoşi fraudulos din firmele pe care le controla. Pentru a putea trăi pe picior mare, Sârbu ţinea trustul de presă într-o situaţie de cruntă nefinanţare”.

“Gândul” prezintă “Lista scurtă a PNL pentru Primăria Capitalei, după ce Orban a fost scos din joc de DNA”, anunţând că “Liberalii au o zi de foc marţi. De la primele ore ale dimineţii sunt programate sedinţe succesive pentru a se stabili cine va candida pentru Bucureşti, după ce DNA l-a scos din joc pe Ludovic Orban. Pe lista scurtă a liberalilor sunt în acest moment două nume: Cătălin Predoiu, şeful PNL Bucureşti, şi Adriana Săftoiu. Cei doi au fost măsuraţi în sondajele dinaintea desemnării lui Orban, fiind pe poziţii apropiate în privinţa intenţiei de vot”.

“Evenimentul Zilei” se întreabă: “Ce conțineau e-mailurile accesate și copiate de Black Cube de a meritat reținerea și arestarea abuzive ale celor doi cetățeni străini?!”. Ion Cristoiu crede că “reţinerea şi arestarea lor, operaţiune hei-rupistă, de tip miliţienesc, ne lasă să înţelegrem că s-au găsit lucruri suficient de compromiţătoare pentru Codruţa Kovesi încît să merite riscurile unor abuzuri din partea autorităţilor româneşti”.

“Jurnalul Naţional” redă reacţia fostului premier la vestea retragerii lui Ludovic Orban: “Reacţia lui Ponta după inculparea lui Orban: M-a deranjat, m-a infuriat!” şi aminteşte că “Vicepresedintele PNL Ludovic Orban i-a acuzat pe Victor Ponta şi Daciana Sârbu ca nu au trecut în declaraţiile de avere bunurile celuilalt”.

“Cotidianul” titrează “Cum spune DNA că Ludovic Orban s-ar fi transformat în taxator de afaceriști” şi redă opiniile cititorilor despre acest caz, iar “Hotnews” anunţă, pe surse, că “doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzati ca au spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Potrivit acestor surse, ar fi vorba de moguli anchetati de DNA. In acest moment, Adrian Sarbu, Dan Adamescu, Sebastian Ghita, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu si Sorin Ovidiu Vantu sunt anchetati la DNA sau trimisi in judecata sub diferite acuzatii in alte dosare, ultimii trei fiind deja condamnati. Nu este limpede daca pe langa cei doi moguli media sunt si alte nume implicate in angajarea israelienilor”.

“Ziarul Financiar” a încercat să afle “De unde scoate Ryanair banii astfel încât poate oferi bilete de avion şi la 20 euro?” şi constată că “Europa este continentul cu cele mai multe calatorii low-cost, respectiv 250 milioane anual, urmata de America de Nord cu 170 milioane si  de Asia cu 117 milioane, conform datelor de cercetare ale Parlamentului European. Potrivit Eurocontrol, 26% din piata transportului aerian din Europa este detinuta de companiilor low-cost, in timp ce 55% revin companiilor traditionale, restul fiind completat de zboruri private sau cargo”.

Wall Street” ne spune “Povestea Contesei Vinului: a lăsat consultanţa pentru a se aventura în “Vestul Sălbatic” din viticultura post-decembristă”: “Dupa Revolutie, renunta la o cariera in domeniul tehnic si se aventureaza in viticultura, dupa ce il cunoaste pe contele Guy de Poix cu care pune bazele primului domeniu viticol privat postdecembrist din Romania – S.E.R.V.E. (Societatea Euroromana de Vinuri de Exceptie). Cunoscuta si sub denumirea de “Contesa Vinului”, Mihaela Tyrel de Poix este de parere ca femeile sunt mai potrivite in viticultura deoarece acest domeniu necesita multa proiectie in viitor, iar femeile o fac in mod natural, mai degraba decat barbatii”.

“Gazeta Sporturilor” anunţă “Dopaj în atletismul românesc. O fostă campioană mondială și europeană a fost găsită dopată cu Meldonium” şi scrie că “fostă campioană mondială şi europeană de tineret, la 800 de metri,atleta Mirela Lavric a fost depistată pozivit cu Meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016. Sportiva era cotată cu șanse bune să se califice la Olimpiada de la Rio”. Pe acelaşi subiect, “Prosport” a contactat-pe Viorica Pintilie, antrenoarea sportivei, care a declarat:”Deocamdată, nu ştiu nimic oficial. Nu am ce să spun mai mult”. 

“Libertatea” titrează “Şoc în sportul românesc! O atletă cunoscută, dopată cu Meldonium – ‘drogul’ Mariei Sharapova” şi scrie că “toţi sportivii care au fost depistaţi pozitiv la Meldonium au fost suspendaţi provizoriu, WADA dorind să facă o serie de studii suplimentare, printre care cel cu privire la perioada în care substanţa este eliminată din corp. Specialistă a probelor de 400 metri şi 800 metri, Lavric reuşise să vină a 8-a la Europeanul de anul trecut, după ce la Jocurile Francofoniei cucerise două medalii de aur”.

“Click” anunţă că Cristi Borcea este în război cu familia pentru copilul Valentinei Pelinel şi detaliază: ” Aflat în închisoare, fostul şef de la Dinamo va deveni tată peste o lună, şi tocmai numele pe care îl va purta viitorul său fiu a pus pe jar familia”.

“Cancan” ne spune “Adevărul din spatele fetiţei care a ridicat o ţară întreagă în picioare la ‘Românii au talent’!”: “Laura Bretan are 13 ani şi este de orgine română, dar s-a născut şi locuieşte în America, Chicago. A venit în România în anul 2015 pentru a asista la înmormântarea bunicului său, care era extrem de mândru de talentul nepoatei sale. Adolescenta este vedetă în Statele Unite, unde a participat la numeroase concursuri, pe care de altfel le-a şi câştigat. Vocea româncei noastre i-a uimit şi pe americani, care au realizat mai multe reportaje cu viaţa talentatei fetiţe care îşi are originile pe plaiuri mioritice. Laura este cântăreaţă de operă, care poate aborda însă toate genurile muzicale, de la Opera, la melodii de muzică uşoară ale unor artişti precum Celine Dion sau Josh Groban. Printre televiziunile care au realizat reportaje despre viaţa si talentul ei sunt televiziunile ABC 7 şi CBS din Chicago”. 

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...

În cel mult patru zile, toate facturile trebuie înregistrate în e-Factura

Până în ziua de 31 mai 2024, toate facturile care nu au fost emise cu sistemul e-Factura sau care nu au fost înregistrate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă