9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. De ce ar vrea Rusia să destabilizeze SUA?

REVISTA BLOGURILOR. De ce ar vrea Rusia să destabilizeze SUA?

Blogurile de miercuri scriu despre culisele noilor tensiuni ruso-americane, dar şi despre cel mai costisitor program militar american. 

Cătălin Tolontan continuă seria reportajelor de la Rio, înaintea începerii Jocurilor Olimpice, cu o nouă destinaţie “Petropolis este orașul din munții de clorofilă, reședința imperială a regilor Braziliei și locul în care a locuit Stefan Zweig până la finalul vieții sale. De aici a trimis, pe 22 februarie 1942, editorului său manuscrisul cărții „Lumea de ieri – amintirile unui european”. Data a putut fi exact identificată din circumstanțe tragice. Bine ați venit în „Petropolis, cidade imperial”!

Zoso lansează o nouă întrebare “De ce ar vrea Rusia să destabilizeze SUA?”. Răspunsul? “Ultima conspirație e că Trump e plătit de Putin, de aia a zis că îl admiră, și că scopul lor e să îngenuncheze SUA, deci iată, republicanii, conservatori, vor să dea țara pe mâna unui rusofil, că în Rusia e bine cu democrația mai relaxată.

OK, înțeleg, Europa nu trebuie să și-o ia în cap și să fie strâns unită, sau, și mai rău, să aibă idei de renunțat la cumpărarea de gaz. Dar SUA? Care e planul aici? Să se enerveze ăia și, după ce termină de bombardat tot, să vină peste ruși, cărora le cad motoarele de pe tancuri mai rapid decât la cade economia?”.

Adelin Petrişor prezintă “Testul cu tunul lui F-35B”: “Departamentul American al Apărării a dat publicității imagini cu un F-35 B (*) care trage cu tunul de 25 de mm. Cadența este de 55 de proiectile pe secundă. F-35 este cel mai costisitor program militar american. Statele Unite au estimat că vor investi în total în jur de 320 de miliarde de dolari. În ciuda banilor mulți, programul a avut tot felul de probleme și întârzieri.

 

 

 

 

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă