16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională: Zeamă moldovenească

Rețetă tradițională: Zeamă moldovenească

Reteta veche “Zeamă moldovenească” este folosită în satele din Moldova de peste Prut. Rețeta este gustoasă și ușor de preparat.

Ingrediente:

ceapă albă

morcovi

țelină

păstârnac

leuștean

pătrunjel

borș

Ingrediente pentru tăițeii de casă:

făină 

1-2 ouă

sare

Mod de preparare tăiței:

Se pun ouăle într-un castron, se adaugă făină și puțină sare. Se amestecă făina cu ouăle, apoi se frământă aluatul până ce se încorporează toată făina. Se întinde aluatul pe masă și se taie fâșii subțiri.

Mod de preparare zeamă moldovenească:

Se curăță legumele și se taie fîșii înguste (de dimensiunea tățeilor). Se pun la fiert legumele tăiate și se fierb 25 de minute. Apoi se adaugă tăițeii și verdeața.

La final, zeama moldovenească se poate acri cu suc de lămâie sau borș moldovenesc.

Se servește cu smântână și ardei iute.

Tradiții culinare:

 

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...
Ultima oră
Pe aceeași temă